Mai puţine sporuri pentru bugetari

9 apr. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 183

Guvernul a aprobat, joi, prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie, dar și anumite relaxări în privința circulației de noapte, în contextul Paștelui Ortodox și a Ramazanului.

„Astfel, într-una din anexele la hotărârea Executivului se prevede ridicarea carantinei de noapte în perioada 1 mai-2 mai, în intervalul orar 20:00-5:00, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase din Noaptea de Înviere a Paștelui Ortodox. De asemenea, în zilele de 23 și 30 aprilie, în toate localitățile, operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, își pot organiza și desfășura activitatea în intervalul orar 5:00-20:00. Totodată, enoriașii musulmani au permisiunea de a se deplasa în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 8 mai-9 mai, în intervalul orar 20:00-5:00, pentru a participa la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan”, relatează Agerpres.

Cum litoralul se deschide pentru zilele de 1 și 2 mai, tot prin Hotarârea amintită, „s-a stabilit limitarea gradului de ocupare a structurilor de cazare din stațiunile litorale la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora”, după cum scrie Agerpres.

O altă veste bună care vine de la Guvern privește fiscalitatea.

„Premierul Florin Cîțu a anunțat că va fi menținut sistemul fiscal actual, iar taxele și impozitele nu vor crește, în scopul sprijinirii economiei în această perioadă”, scrie Digi 24.

Bugetari sunt cei care ar putea avea motive de îngrijorare.

„Premierul Florin Cîțu a declarat că Guvernul trebuie să finalizeze cât mai repede proiectul legii salarizării în sistemul public, subliniind că în noua formă a legii, dacă vor mai exista sporuri, acestea vor fi doar pentru «o foarte, foarte mică categorie, cazuri foarte speciale», relatează Agerpres.

„Trebuie să venim cât mai repede cu o lege a salarizării. Mi-am exprimat public opinia, voi vedea cu ce formă va veni Ministerul Muncii în final după ce va discuta cu ministerele respective, dar, așa cum am mai anunțat, nu cred că în această formă vom mai vedea sporuri sau dacă vor exista sporuri, acestea vor fi doar pentru o foarte, foarte mică categorie, cazuri foarte speciale. Dar astăzi am spus ministerelor să vină cu avize, pentru ca săptămâna viitoare să aprobăm acest memorandum”, a declarat Florin Cîțu, a finalul ședinței de Guvern, mai scrie Agerpres.

Reprezentanții Ministerului Sănătății s-au întâlnit cu reprezentanții cultelor pentru a discuta despre modificarea protocolului de înmormântare a persoanelor decedate infectate cu SARS-CoV-2.

„Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că în noul ordin de ministrul vor fi reglementate câteva dintre aspectele cu privire la pacienții infectați cu COVID-19, care se află la ATI. Acesta a precizat că accesul preoților va fi permis în spitale și, de asemenea, un aparținător va putea merge în secția de terapie intensivă în condiții de siguranță”, scrie Digi 24.

Și tot Digi 24 relatează că: „Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, își cere scuze după ce a făcut mai multe declarații în care a negat că într-un ordin al MS scrie că persoanele decedate în urma infectării cu Covid -19 se înmormântează fără haine”.

„Tocmai am avut declarații de presă. Din păcate, în cadrul întâlnirii am preluat o informație greșită și am insistat asupra ei în dialogul cu reporterii, lucru pentru care îmi cer scuze. Într-adevăr, așa cum mai mulți reporteri au semnalat, conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 «se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac». Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta ci o voi modifica în cursul zilei de astăzi”, a transmis ministrul Vlad Voiculescu, mai notează Digi 24.

Vaccinarea cu AstraZeneca va continua în România.

„România a decis să administreze vaccinul AstraZeneca tuturor persoanelor, indiferent de vârstă. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat joi, într-o conferință de presă, că în România situația epidemiologică generată de pandemie este îngrijorătoare, cu circa 4.500 de cazuri noi de COVID-19 raportate în fiecare zi și peste 150 de decese. Acesta a reiterat ideea că evenimentele trombotice raportate sunt foarte rare, iar beneficiile vaccinării depășesc categoric riscurile care survin după vaccinare”, arată Cotidianul.

„Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat, joi, la B1 TV, că autorităților le-ar fi fost dificil să explice populației o eventuală decizie de a suspenda vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca-Oxford în comparație cu decizia de a continua folosirea acestuia”, scrie Libertatea, citând News.ro.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, a explicat de ce România nu a impus o limită de vârstă pentru cei care doresc să se imunizeze cu acest ser.

„Nu s-au identificat anumiți factori de risc, un anumit profil de risc care să aibă legătură nici cu grupa de vârstă, nici cu sexul, nici cu eventualele afecțiuni cronice, tocmai de aceea nu s-a putut contura acest profil de risc și tocmai de aceea nu am considerat oportun din cadrul discuției cu experții să se impună o anumită limită de vârstă, pentru că nu avem argumente științifice pentru a impune o anumită limită de vârstă”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță, la B1 Tv, mai arată Libertatea.

Pe alte continente, autoritățile medicale iau măsuri similare cu cele din Europa de vest.

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

„Australia și Filipine au decis, joi, să limiteze utilizarea vaccinului pentru Covid-19 al AstraZeneca, în timp ce Africa Union a renunțat la planurile de a cumpăra acest vaccin, dând noi lovituri speranțelor companiei de a-l livra la nivel global”, transmite Reuters, citat de Adevărul.

„Australia a recomandat persoanelor sub 50 de ani să primească vaccinul pentru Covid-19 al Pfizer, în locul celui al AstraZeneca, o schimbare de politică despre care a avertizat că va susține campania de inoculare. Africa Union explorează opțiuni cu Johnson & Johnson, renunțând la planurile de a cumpăra vaccinul AstraZeneca de la Institutul Seric din India, a declarat reporterilor șeful Centrului African pentru Controlul și Prevenirea Bolilor”, scrie Adevărul.

„Vaccinul AstraZeneca este vândut la prețul de fabricație, pentru câțiva dolari pe doză. Este de departe cel mai ieftin și cu cel mai mare volum de producție până în prezent, neavând nici nevoia de a fi refrigerat la temperaturi extreme, ca alte vaccinuri pentru Covid-19, ceea ce îl face probabil să fie pilonul multor programe de vaccinare din lumea în curs de dezvoltare. Însă, mai mult de o duzină de țări au suspendat total sau parțial utilizarea vaccinului AstraZeneca, mai întâi din cauza îngrijorării privind eficacitatea la persoanele în vârstă, iar acum din cauza temerilor privind efectele secundare rare la persoanele mai tinere”, mai notează Adevărul.

În încheierea Revistei scriem despre demolarea spațiilor comerciale de la metrou.

„După ce ieri au fost demolate, rând pe rând, toate chioșcurile de la stația de metrou Ștefan Cel Mare, astăzi au urmat cele de la stația Pipera să fie puse la pământ. Angajații magazinelor din subteran s-au adunat la metrou să protesteze față de măsura impusă de companie. În zilele următoare se va trece și la stațiile din celelalte sectoare, spun autoritățile. Multe dintre ele încurcă evacuarea călătorilor în caz de urgență. Pe de altă parte, comercianții spun că acțiunea este abuzivă și că ei sunt victimele unui război politic între ministrul Transporturilor și sindicatele conduse de Ion Rădoi”, relatează Adevărul.

Seară frumoasă!

Mai puține sporuri pentru bugetari was last modified: aprilie 9th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter