MAI. Proiect: Ordin privind procedura de verificare a declaraţiilor de susţinere a propunerilor de iniţiativă cetăţenească şi de eliberare a certificatului de confirmare

8 ian. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 98
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.mai.gov.ro), Ministerul Afacerilor Interne a supus dezbaterii publice Proiectul Ordinului Ministrului Afacerilor Interne privind procedura de verificare a declarațiilor de susținere a propunerilor de inițiativă cetățenească și de eliberare a certificatului de confirmare a numărului de declarații de susținere valabile pentru România.

Propunerile, sugestiile și opiniile persoanelor interesate pot fi transmise în termen de 20 zile calendaristice, calculate de la data publicării anunțului (7 ianuarie 2021), pe adresa de e-mail: dgj_transpar[email protected].

Redăm, în continuare, principalele prevederi ale proiectului:

Art.1(1) Prezentul ordin stabilește procedura de verificare a declarațiilor de susținere a propunerilor de inițiativă cetățenească europeană, completate de cetățenii români în condițiile Regulamentului (UE) 2019/788 al Parlamentului European și al Consiliului din 17 aprilie 2019 privind inițiativa cetățenească, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L nr. 130 din 17 mai 2019, denumit în continuare Regulamentul (UE) 2019/788, precum și modalitatea de eliberare a certificatului de confirmare a numărului de declarații de susținere valabile pentru România.
(2) Verificarea declarațiilor de susținere a propunerilor de inițiativă cetățenească europeană prezentate de organizator presupune analizarea îndeplinirii condițiilor de colectare a acestora, prevăzute de Regulamentul (UE) 2019/788, precum și verificarea validității datelor pe care declarațiile le conțin.

Art.2Verificarea declarațiilor de susținere a propunerilor de inițiativă cetățenească europeană se realizează de către Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, denumită în continuare D.E.P.A.B.D., din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Art.5(1) După finalizarea verificărilor, D.E.P.A.B.D. eliberează certificatul de confirmare a numărului de declarații de susținere a propunerilor de inițiativă cetățenească europeană valabile pentru România, sub semnătura directorului D.E.P.A.B.D., în forma prevăzută de anexa VI la Regulamentul (UE) 2019/788, în termen de cel mult 3 luni de la data primirii cererii de verificare.
(2) Certificatul prevăzut la alin. (1) se transmite de către D.E.P.A.B.D. prin delegatul organizatorului, prin servicii poștale sau în format electronic, conform opțiunii acestuia.
(3) La solicitarea Comisiei, o copie a certificatului poate fi transmisă direcției generale din cadrul acesteia responsabile cu monitorizarea aplicării Regulamentului (UE) 2019/788.

Art.8La data intrării în vigoare a prezentului ordin, se abrogă Ordinul ministrului administrației și internelor nr.234/2012 privind procedura de verificare a declarațiilor de susținere a propunerilor de inițiativă cetățenească și de eliberare a certificatului de confirmare a numărului de declarații de susținere valabile pentru România, publicat în Monitorul Oficial al României Partea I, nr. 685 din 3 octombrie 2012.

Pentru mai multe detalii cu privire la proiect și referatul de aprobare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și MAI. Proiect: Ordin pentru aprobarea Normelor metodologice privind condițiile de acordare a majorării prevăzute la art. 4 alin. (3) din O.U.G. nr. 147/2020 privind acordarea unor zile libere pentru părinți în vederea supravegherii copiilor

MAI. Proiect: Ordin privind procedura de verificare a declarațiilor de susținere a propunerilor de inițiativă cetățenească și de eliberare a certificatului de confirmare was last modified: ianuarie 8th, 2021 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter