MAI. Proiect: Ordin privind aprobarea Planului de integritate pentru implementarea, la nivelul MAI, în perioada 2022-2025, a Strategiei naționale anticorupție

4 nov. 2022
Vizualizari: 341

Ministerul Afacerilor Interne a supus dezbaterii publice Proiectul de Ordin privind aprobarea Planului de integritate pentru implementarea, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, în perioada 2022-2025, a Strategiei naționale anticorupție.

Propunerile, sugestiile și opiniile persoanelor interesate pot fi transmise în termen de 10 zile calendaristice, calculate de la data publicării anunțului (3 noiembrie 2022), pe adresa de e-mail spp.upp.dgmo@mai.gov.ro.

Redăm, în continuare, principalele prevederi ale proiectului:

ART. 1 – (1) Se aprobă Planul de integritate pentru implementarea, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, în perioada 2022-2025, a Strategiei naționale anticorupție, denumit în continuare plan de integritate, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

(2) Inventarul măsurilor preventive, indicatorii de evaluare, precum și standardul general de publicare a informațiilor de interes public, din anexele nr. 3 și 4 la Hotărârea Guvernului nr. 1269/2021 privind aprobarea Strategiei naționale anticorupție 20212025 și a documentelor aferente acesteia, se aplică în mod corespunzător.

ART. 2 – (1) Se desemnează directorul general al Direcției Generale Anticorupție în calitate de coordonator al planului de integritate.

(2) Se desemnează directorul Direcției Prevenire din cadrul Direcției Generale Anticorupție să participe la activitățile desfășurate în cadrul platformei autorităților independente și a instituțiilor anticorupție și al platformei administrației publice centrale, constituite la nivelul Ministerului Justiției.

(3) Pentru platformele prevăzute la alin. (2) se desemnează șeful Serviciului Prevenire din cadrul Direcției Generale Anticorupție să asigure legătura cu Secretariatul tehnic care funcționează la nivelul Ministerului Justiției.

ART. 3 – (1) Se desemnează Direcția Generală Anticorupție ca instituție responsabilă pentru implementarea documentelor prevăzute la art. 1, cu atribuții de coordonare, monitorizare, colectare a datelor și raportare a acestora către Secretariatul tehnic.

(2) Șefii structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne răspund pentru implementarea măsurilor stabilite în sarcina acestora și pentru comunicarea stadiului realizării lor la Direcția Generală Anticorupție.

ART. 4 – Evaluarea incidentelor de integritate la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne se realizează conform procedurii elaborate de către Direcția Generală Anticorupție.

ART. 5 – (1) Evaluarea anuală a modului de implementare a planului și adaptarea acestuia la riscurile și vulnerabilitățile nou apărute se realizează de către Direcția Generală Anticorupție, iar planul de integritate revizuit se aprobă de către ministrul afacerilor interne.

(2) Direcția Generală Anticorupție comunică planul de integritate revizuit structurilor ministerului prin postare pe pagina de internet www.mai.gov.ro.

Planul de integritate pentru implementarea Strategiei naționale anticorupție poate fi consultat aici.

Pentru informații suplimentare privind Proiectul și Referatul de aprobare, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și MAI. Proiect: H.G. pentru modificarea H.G. nr. 1767/2004 privind modul de organizare și funcționare a serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor

 

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
MAI. Proiect: Ordin privind aprobarea Planului de integritate pentru implementarea, la nivelul MAI, în perioada 2022-2025, a Strategiei naționale anticorupție was last modified: noiembrie 4th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.