MAI. Proiect: Modificarea Normelor metodologice privind avizarea și autorizarea de securitate la incendiu și protecție civilă

26 feb. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 278

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.mai.gov.ro), marți, 25 februarie a.c., Ministerul Afacerilor Interne a supus dezbaterii publice Proiectul Ordinului ministrului afacerilor interne pentru modificarea și completarea Normelor metodologice privind avizarea și autorizarea de securitate la incendiu și protecție civilă, aprobate prin Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 129/2016.

Vă prezentăm, în continuare, modificările și completările propuse prin proiect:

Original Black Friday pe UJmag.ro!

– După articolul 7, se va introduce un nou articol, art. 7¹, cu următorul cuprins:

„Art. 7¹ – (1) În situația în care lucrările de modificare și/sau de schimbare a destinației vizează, în parte sau în întreg, un spațiu dintr-o construcție cu funcțiuni mixte sau o
construcție, amenajare ori instalație, care nu are autorizație de securitate la incendiu, documentația de avizare/autorizare trebuie să trateze întregul spațiu sau întreaga
construcție/amenajare/instalație.
(2) Prin excepție de la alin. (1), avizul/autorizația de securitate la incendiu pot fi emise și în cazul în care modificările și/sau schimbarea de destinație vizează o parte a spațiului sau a construcției, dacă aceasta se constituie ca un compartiment de incendiu sau este delimitat prin elemente de construcție similar unui compartiment de incendiu.
(3) În situația prevăzută la alin. (2), documentația de avizare/autorizare tratează doar partea spațiului/construcției vizate de modificare sau schimbare a destinației.
(4) În scenariul de securitate la incendiu, ca parte a documentației prevăzute la alin.(3), se realizează o analiză a modului în care modificările sau schimbările destinației influențează cerința fundamentală «securitate la incendiu» a întregului spațiu sau a întregii construcții.”

– La articolul 13, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(2) Cererea de emitere a avizului sau autorizației poate fi depusă în format electronic însoțită de semnătura electronică a investitorului sau beneficiarului.”

– La articolul 13, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alin. (2¹), cu următorul cuprins:

„(2¹) Documentația tehnică care însoțește cererea menționată la alin.(2), poate fi depusă, de asemenea, în format electronic, caz în care trebuie să conțină și semnătura tuturor factorilor care concură la proiectarea și verificarea proiectului.”

– La articolul 14, alineatele (1), (2) și (4) se modifică și vor avea următorul cuprins:
„(1) Termenul de emitere a avizelor este de maximum 15 zile lucrătoare.
(2) Termenul de emitere a autorizațiilor este de maximum 30 zile lucrătoare.
(…)
(4) În situația în care documentația este incompletă, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii, inspectoratul județean comunică solicitantului, în scris, documentele care trebuie depuse spre completare, precum și faptul că trebuie să ridice documentația depusă.”

 

Pentru mai multe detalii privind Proiectul de Ordin, Referatul de Aprobare și Tabelul comparativ, vă rugăm să urmați sursa informației.

Sursa informației

MAI. Proiect: Modificarea Normelor metodologice privind avizarea și autorizarea de securitate la incendiu și protecție civilă was last modified: februarie 26th, 2020 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter