MAI. Proiect: H.G. privind deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei de stat Bumbăta (România) – Leova (Republica Moldova)

6 iul. 2022
Vizualizari: 409

Ministerul Afacerilor Interne a supus dezbaterii publice Proiectul Hotărârii Guvernului privind deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei de stat Bumbăta (România) – Leova (Republica Moldova) și pentru completarea anexei nr.1 la Normele metodologice de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.445/2002.

Proiectul va fi adoptat de Guvern în regim de urgență.

Redăm, în continuare, prevederile H.G.:

Art.1 – (1) Se aprobă deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei de stat Bumbăta (România) – Leova (Republica Moldova) pentru traficul internațional de mărfuri (cereale), în sectorul unui pod flotant care urmează a fi instalat între aceste localități.

(2) Programul de lucru al punctul internațional de trecere a frontierei de stat prevăzut la alin. (1) va fi permanent, de la ora 00,00 la ora 24,00.

(3) Prin punctul de trecere a frontierei Bumbăta (România) – Leova (Republica Moldova) sunt interzise transportul de mărfuri care trebuie supuse controlului veterinar, transportul de mărfuri periculoase, precum și tranzitul vehiculelor lente.

(4) Punctul de trecere a frontierei prevăzut la alin.(1) se dă în folosință după realizarea infrastructurii și asigurarea utilităților necesare în vederea desfășurării în bune condiții a controlului de frontieră.

Art. 2 – Punctul internațional de trecere a frontierei de stat prevăzut la art.1 alin.(1) funcționează în spații care corespund cerințelor de desfășurare a activității de control conform reglementărilor în vigoare.

Art. 3 – (1) Posturile necesare efectuării controlului la frontiera de stat vor fi asigurate prin suplimentarea numărului de posturi aprobat Poliției de Frontieră Române, din numărul total de posturi aprobat Ministerului Afacerilor Interne.

(2) Cheltuielile de personal, pentru dotări și alte amenajări specifice se suportă de fiecare ordonator de credite pentru instituțiile care desfășoară activități în punctul de trecere a frontierei, potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobată cu modificări prin Legea nr.243/2002, cu modificările și completările ulterioare, cu încadrarea în creditele de angajament și creditele bugetare anuale aprobate, potrivit legii.

(3) Personalul, spațiile și dotările necesare pentru desfășurarea activității în punctul de trecere a frontierei, sunt prevăzute în anexele nr.1 și 2, care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 4 – (1) La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, punctul IV din anexa nr.1 la Normele metodologice de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.445/2002, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 346 din 24 mai 2002, cu
modificările și completările ulterioare, se completează cu un nou subpunct, subpunctul 11, cu următorul cuprins:

„11. Bumbăta, județul Vaslui – rutier”.

Detalii suplimentare privind proiectul, nota de fundamentare și anexe, pot fi consultate accesând sursa informației.

(Copyright: freepik.com)

 

Sursa informației

🔔Vezi și MAI. Proiect: Ordinul pentru modificarea Anexei la Ordinul nr. 106/2018 pentru desemnarea personalului MAI competent să constate contravenții

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

 

MAI. Proiect: H.G. privind deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei de stat Bumbăta (România) – Leova (Republica Moldova) was last modified: iulie 6th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.