MAI. Proiect: H.G. pentru modificarea H.G. nr. 420/2006 privind înfiinţarea şi organizarea Comisiei Naţionale de Drept Internaţional Umanitar

25 mai 2022
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
119 views
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ministerul Afacerilor Interne a supus dezbaterii publice Proiectul de Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 420/2006 privind înființarea și organizarea Comisiei Naționale de Drept Internațional Umanitar.

Propunerile, sugestiile și opiniile persoanelor interesate pot fi transmise în termen de 20 de zile calendaristice, calculate de la data publicării anunțului, pe adresa de e-mail [email protected]

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

Redăm, în continuare, principalele prevederi ale hotărârii:

ART. 1 – Hotărârea Guvernului nr.420/2006 privind înființarea și organizarea Comisiei Naționale de Drept Internațional Umanitar, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 332 din data de 13 aprilie 2006, cu modificările și completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

1. Articolul 3 va avea următorul cuprins:

Art.3 – (1) CNDIU este compusă din reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Justiției, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Educației, Ministerului Sănătății, Ministerului Culturii și Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.
(2) În vederea participării la activitățile CNDIU, ministerele prevăzute la alin.(1) desemnează un reprezentant în calitate de membru permanent și cel puțin un reprezentant în calitate de membru supleant, la nivel de experți (…)

(…)

3. Articolul 5 va avea următorul cuprins:

Art. 5 – (1) Conducerea CNDIU este asigurată de un președinte la nivel de secretar de stat sau secretar general, după caz.
(2) Președinția CNDIU se asigură, prin rotație, de Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Justiției, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației.
(3) Membrii CNDIU prevăzuți la art. 3 alin. (2) continuă să facă parte din CNDIU pe durata exercitării președinției de către instituția pe care o reprezintă.
(4) Mandatul președintelui este de un an;

ART. 2 – În termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, se modifică Ordinul ministrului afacerilor externe, Ministrului apărării naționale, Ministrului justiției, Ministrului culturii, Ministrului afacerilor interne, Ministrului educației naționale și cercetării științifice, Ministrului sănătății și Ministrului mediului, apelor și pădurilor nr. 2456/M.13/537/C/2220/161/3097/304/740/2015 privind aprobarea Regulamentului de funcționare a Comisiei Naționale de Drept Internațional Umanitar;

ART. 3  – Hotărârea Guvernului nr.420/2006 privind înființarea și organizarea Comisiei Naționale de Drept Internațional Umanitar, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 332 din data de 13 aprilie 2006, cu modificările aduse prin prezenta hotărâre, se va republica în Monitorul Oficial a României, Partea I, dându-se textelor o nouă numerotare”.

Pentru mai multe detalii cu privire la Proiect și Expunerea de motive, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

(Copyright foto: freepik)

Monitor Dosare

MAI. Proiect: Ordin privind condițiile de stabilire a majorării salariale pentru munca suplimentară prestată în cursul anului 2022 de personalul cu statut special

 

MAI. Proiect: H.G. pentru modificarea H.G. nr. 420/2006 privind înființarea și organizarea Comisiei Naționale de Drept Internațional Umanitar was last modified: mai 25th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter