MAI. A fost lansată platforma electronică „formular.sts.ro” pentru completarea online a declarațiilor pe proprie răspundere și a adeverințelor de la angajator

30 mart. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
6.643 views

Potrivit site-ului oficial (www.mai.gov.ro), Ministerul Afacerilor Interne a publicat sâmbătă, 28 martie, o informare privind lansarea platformei electronice „formular.sts.ro” pentru completarea online a declarațiilor pe proprie răspundere și a adeverințelor de la angajator.

Platforma este operaționalizată pe site-ul Serviciului de Telecomunicații Speciale permițând cetățenilor să completeze de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite și, ulterior, să salveze documentele în format PDF (documentele necesitând semnătura olografă pentru autentificarea acestora), datele nefiind prelucrate ulterior de către STS.

Astfel, în timpul verificărilor făcute de autorități, persoanele pot prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de angajator direct de pe telefon (cu semnătură olografă aplicată) împreună cu actul de identitate, pe care reprezentanții autorităților abilitate le vor putea fotografia.

De asemenea, formular.sts.ro este singura platformă electronică autorizată pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator.

Nu în ultimul rând, de pe platorma stirioficiale.ro pot fi descărcate modelele declarațiilor pe proprie răspundere/ adeverințe angajator, în format PDF, care pot fi completate ulterior descărcării fișierelor.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Guvernul României. Declarația pe proprie răspundere și adeverința eliberată de angajator, actualizate și simplificate

MAI. A fost lansată platforma electronică „formular.sts.ro” pentru completarea online a declarațiilor pe proprie răspundere și a adeverințelor de la angajator was last modified: mai 5th, 2020 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.