Ludovic Orban, exclus din PNL

12 nov. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 165

După 31 de ani în politica de dreapta, fostul lider PNL Ludovic Orban a fost dat afară din PNL.

„Sunt mândru, sunt onorat că sunt victima unei găști demolatoare care a luat o decizie absurdă. În loc să plece ei de la conducerea partidului sau să se excludă pe ei pentru ceea ce au făcut, au formulat propunerea de excludere a mea din PNL. De ce spun că sunt onorat? Pentru că acest lucru demonstrează clar că eu nu am absolut niciun fel de legătură cu toate nenorocirile care au fost făcute de Klaus Iohannis și de către gașca demolatoare după data de 1 iunie”, a afirmat Orban, după ședința BEx al PNL, scrie Agerpres.

Orban a arătat că este liber să creeze o construcție politică.

„Sunt liber să creez o construcție politică sănătoasă, care să ofere din nou speranță României, după ce, din păcate, speranțele a milioane de români au fost năruite de ticăloșia și lipsa de onoare a multora din cei care, din păcate, mi-au fost colegi. Sunt liber să construiesc cu toți colegii mei liberali, cu toți colegii care au caracter, onoare, bun-simț, decență și respect față de cetățean, o forță care să redea din nou șansa României, de a avea un proiect cu adevărat liberal, național, bazat pe valorile creștine, de dezvoltare a României”, a mai spus Orban, scrie Agerpres.

Fostul președinte al PNL a subliniat că nu regretă nimic din cei 31 de ani în politică.

„Sunt un om care a făcut politică așa cum a considerat că este normal și firesc, cu respect față de oameni, cu modestie, cu cinste, cu corectitudine, cu un simț al obligației mult mai ridicat decât mulți din cei care sunt în politică, obligații față de cetățenii români, față de promisiunile pe care le-am făcut de-a lungul carierei mele. Voi rămâne la fel și pot să spun un lucru, că, din păcate, astăzi, cei care conduc PNL au transformat această formațiune politică într-un loc de prostituție politică, obligând membrii PNL să se prostitueze politic și să stea în pat cu dușmanul, trădându-și alegătorii. Nu am niciun fel de regret că am trăit această experiență, care mă va marca. După ce ai construit o casă 31 de ani, după ce ai construit practic o mare familie, să vină niște străini în casă să dea foc la casă nu este plăcut, numai că am întotdeauna în minte un cântecel pe care l-am învățat în copilărie – «Podul de piatră»: «Podul de piatră s-a dărâmat, a venit apa și l-a luat, vom face altul pe râu în jos, altul mai trainic și mai frumos»”, a mai declarat Orban, mai arată Agerpres.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

PNL vrea ca, până la votarea în Parlament a noului Guvern, actuala șefă a Senatului să fie demisă și să fie instalat un liberal, cu sprijin PSD, favorit fiind Florin Cîțu, potrivit informațiilor Adevărul.

„Liberalii vor să urgenteze schimbarea din funcție a președintei Senatului, Anca Dragu (USR), în condițiile în care, în negocierile pentru pozițiile din noul Guvern, va fi pe masa discuțiilor și problematica referitoare la împărțirea între PNL și PSD a șefiilor Camerei Deputaților și Senatului, au declarat surse din conducerea PNL pentru Adevărul. Potrivit discuțiilor din interiorul PNL, încercarea de vacantare a funcției de președinte al Senatului ar putea avea loc săptămână următoare, adică moment care se sincronizează cu depunerea în Parlament a listei de miniștri și a programului de guvernare, dar și cu expirarea interimatului de două săptămâni al lui Sorin Grindeanu la șefia Camerei Deputaților.
Potrivit Regulamentului Senatului, revocarea din funcție a președintelui acestui for poate fi propusă la cererea a minimum o treime din numărul total al senatorilor, în cel puțin una dintre următoarele împrejurări: a) încalcă prevederile Constituției; b) încalcă grav sau în mod repetat prevederile Regulamentului Senatului ori ale Regulamentului activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului”
, scrie Adevărul.

Liderul Delegației Române PSD din Parlamentul European, Dan Nica, afirmă că Planul Național de Redresare și Reziliență negociat de PNL și USR „nu poate rămâne în forma actuală”. Potrivit lui Dan Nica, renegocierea anumitor capitole din PNRR este „absolut necesară”.

„Realitatea politică, dar și cea economică, cer ajustări ale acestui plan negociat prost de USR și PNL. Trebuie să înțeleagă și liberalii că ceea ce e sustenabil rămâne, ce nu e, noi nu putem gira. Nu putem păcăli poporul. Nu putem susține angajamente ce se dovedesc a fi împotriva interesului cetățenilor. România este deja în pierdere după ce PNL și USR au dat undă verde dezafectării unor centre de producție de energie electrică, fără a exista vreo alternativă de noi surse de energie care să asigure nevoile cetățenilor în plină iarnă. Când scoți din funcțiune mai mult decât pui, oare nu se numește prostie cu acte în regulă? Când țări precum Spania adoptă măsuri concrete și necesare pentru a-și proteja poporul în fața celei mai grele perioade economice, iar noi nici măcar nu luăm în calcul să facem același lucru și cu fonduri din PNRR, oare nu arată ca și cum am avea o altă agendă cu acești bani ?”, afirmă Dan Nica, scrie Agerpres.

România liberă scrie despre o posibilă fuziune pe scena politică românească.

„PMP și PNL vor fuziona, iar cele două partide se pare că au stabilit deja un calendar privind acest proces. Cu toate acestea, Cristian Diaconescu, președintele Mișcării Populare, a declarat că este o informație falsă. Cîțu, în schimb, a spus că discuțiile se află la început, în faza negocierilor”, comentează jurnaliștii de la România liberă.

„Biroul Executiv (BEx) al PNL a decis, vineri, demararea discuțiilor cu PMP în vederea fuziunii prin absorbție, potrivit unor surse liberale. De asemenea, liberalii au stabilit și o echipă de negociere pentru aceste discuții. În ceea ce privește PMP, partidul va decide sâmbătă, în forurile statutare, dacă va fuziona cu PNL, după ce au primit invitația din partea liberalilor, au spus sursele”, scrie România liberă, citând Agerpres.

Seară frumoasă!

Ludovic Orban, exclus din PNL was last modified: noiembrie 12th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: