Locuri pentru judecători și procurori la seminariile organizate de Academia de Drept European „EU Anti-discrimination Law” și „EU Gender Equality Law”

11 feb. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 698

Despre

 • 2-3 locuri/seminar
 • Termen-limită pentru înscrieri: 6 martie 2016
 • Procesul de selecție

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

INM are plăcerea de a vă informa cu privire la desfășurarea următoarelor seminarii, organizate de Academia de Drept European (ERA):

EU Anti-discrimination Law:

 • Barcelona, 4-6 mai 2016 (engleză/spaniolă);
 • Copenhaga, 21-23 septembrie 2016 (engleză/daneză);
 • Trier, 7-9 noiembrie 2016 (engleză/germană).

EU Gender Equality Law:

 • Trier, 25-26 aprilie 2016 (engleză/germană);
 • Vilnius, 2-3 iunie 2016 (engleză/lituaniană);
 • Budapesta, 6-7 octombrie 2016 (engleză/ungară).

În cadrul seminariilor cu tema EU Anti-discrimination Law vor fi supuse dezbaterilor Directivele 2000/78 și 2000/43 referitoare la discriminarea pe temei de rasă, vârstă, dizabilități, religie și orientare sexuală, iar în cadrul seminariilor cu tema EU Gender Equality Law se vor discuta aspecte privind legislația UE în domeniul egalității între femei și bărbați. Vor fi încurajate interactivitatea și schimbul de experiență între participanți.

Conferintele Video Universul Juridic
Finanțare

ERA va rambursa cheltuielile aferente transportului în limita a 450 euro. De asemenea, organizatorii vor acoperi în mod direct costurile aferente a 2/3 nopți de cazare (în cazul participării la seminariile cu tema EU ANTI-DISCRIMINATION LAW), respectiv 2 nopți de cazare (în cazul participării la seminariile cu tema EU GENDER EQUALITY LAW). Prin depunerea documentelor de candidatură, candidații acceptă că, în ipoteza selectării în vederea participării, acesta se va face exclusiv în condițiile financiare aprobate la nivelul ERA.

Cui se adresează

Seminariile sunt deschise participării judecătorilor și procurorilor. Potrivit informațiilor primite de la organizatori, la efectuarea selecției vor avea prioritate candidaturile judecătorilor (cu precădere ale celor specializați în materia dreptului muncii).

Număr de locuri

2-3 locuri/seminar

INM va alcătui și o listă de rezervă (maxim 4 persoane), la care se va apela în situația renunțării magistraților selectați, precum și în situația în care România va primi mai multe locuri ca urmare a renunțărilor/realocării locurilor atribuite inițial altor state.

Documente necesare pentru înscriere:
 • CV actualizat cuprinzând date de contact (telefon, fax, e-mail) – limba română;
 • scrisoare de intenție – limba română (în care să se menționeze seminarul/seminariile pentru care optează candidatul);
 • certificat de competență lingvistică pentru una din limbile de desfășurare a seminarului (în măsura în care candidatul posedă un astfel de certificat);
 • avizul colegiului de conducere al instanței sau parchetului la care magistratul își desfășoară activitatea, iar în caz de urgență, avizul președintelui secției/procurorului șef secție în care judecătorul sau procurorul își desfășoară activitatea sau, dacă nu există secții, avizul conducătorului instanței sau parchetului (potrivit art. 6 din Regulamentul privind drepturile și obligațiile persoanelor trimise în misiune temporară în străinătate de către Consiliului Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Institutul Național al Magistraturii și Școala Națională de Grefieri, precum și pentru stabilirea procedurii de aprobare a acestor misiuni, aprobat prin hotărârea Plenului CSM nr. 335/13.03.2014).

Documentele solicitate vor fi transmise exclusiv în format electronic la adresa de e-mail [email protected], în atenția doamnei Maria DRAGU.

Termen înscriere

6 martie 2016

Procesul de selecție

INM va efectua selecția participanților în funcție de următoarele criterii:

 • relevanța programului pentru activitatea profesională a magistratului candidat/specializarea cerută pentru curs;
 • neparticiparea recentă la alte forme de pregătire internațională;
 • posibilitatea și disponibilitatea magistratului de a disemina informațiile la care va avea acces prin participarea la programul de pregătire.

Fiecare criteriu de selecție va fi analizat corelativ cu condiția cunoașterii temeinice a uneia din limbile de desfășurare a seminarului, atestate, în principal, prin documente oficiale depuse de candidat.

În măsura în care criteriile sus-menționate nu vor fi suficiente pentru departajarea candidaților, la stabilirea listei finale urmează a fi acordată prioritate candidaților care își desfășoară activitatea la instanțe/unități de parchet mai înalte în grad și /sau cu vechime mai mare în profesie.

Persoana de contact pentru acest program este doamna Maria DRAGU, personal de specialitate juridică asimilat magistraților, tel. 021/40 76 238, [email protected]

Selecția INM conferă magistraților selectați doar o vocație de participare la seminar, urmând ca participarea efectivă să fie determinată în urma deciziei organizatorilor.

Magistrații selectați vor iniția demersurile necesare în vederea organizării deplasării (achiziționarea biletelor de transport etc.) numai după primirea invitației oficiale din partea ERA, cu respectarea condițiilor administrative și financiare specificate în documentele anexate corespondenței ERA.

În termen de 15 zile de la finalizarea programului de pregătire, participanții pot transmite INM un raport privind activitățile desfășurate în cadrul programului de formare, problemele de drept dezbătute și soluțiile relevate, precum și orice alte informații de natură să permită o evaluare a calității și eficacității programului.

Sursa informației este INM (www.inm-lex.ro).

Locuri pentru judecători și procurori la seminariile organizate de Academia de Drept European „EU Anti-discrimination Law” și „EU Gender Equality Law” was last modified: februarie 10th, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter