Facultatea de Drept a Universității din București a câștigat locul I la concursul de pledoarii „Willem Vis” organizat la Chicago, SUA

22 feb. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1549

Potrivit comunicatului din data de 22 februarie 2017, Universitatea din București a obținut Locul I la concursul de pledoarii organizat la Chicago în cadrul pregătirii pentru concursul Willem Vis.

Astfel, echipa Facultății de Drept a Universității din București a câștigat locul I la concursul de pledoarii organizat la Chicago, SUA în perioada 17-18 februarie 2017 de Chicago International Dispute Resolution Association (CIDRA), Chartered Institute of Arbitrators (CIArb) North American Branch și Universitatea Loyola Chicago.

Concursul de pledoarii de la Chicago este un concurs regional în cadrul pregătirii pentru participarea la concursul Willem Vis, ediția a 14-a Hong Kong care se va desfășura în perioada 26 martie-2 aprilie 2017 și ediția a 24-a Viena care se va desfășura în perioada 8-13 aprilie 2017. La concursul Willem Vis participă peste 400 de universități din întreaga lume.

La concursul de pledoarii de la Chicago au participat 12 echipe, 10 americane și 2 străine. Echipele participante au fost: Universitatea Loyola Chicago (SUA), Universitatea Wisconsin (SUA), Universitatea DePaul (SUA), Universitatea Case Western Reserve (SUA), Universitatea Hamline (SUA), Universitatea John Marshall (SUA), Universitatea Denver (SUA), Universitatea Indiana (SUA), Universitatea Notre Dame (SUA), Universitatea Cincinnati (SUA), Universitatea Neuchatel (Elveția) și Universitatea din București (România).

Echipa Universității din București a avut cel mai mare punctaj la pledoarii și a câștigat locul I. Acest rezultat excepțional se datorează studenților Ioana-Cătălina Bîzîc (anul IV) și Octavian- Florentin David (anul IV), care au fost pledanții echipei la concurs. Ceilalți membri ai echipei, care vor pleda în cadrul celorlalte concursuri la care participă echipa în SUA, sunt: Steliana-Andra Cărăbaș (anul IV), Ioana-Gabriela Ciornei (anul IV), Mircea-Pavel Dinu (anul III), Sabrina- Gabriela Porteka (anul III), Horia-Gabriel Rădulescu (anul III) și Andreea-Livia Ricu (anul IV).

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

În SUA, echipa va mai participa la următoarele evenimente în cadrul pregătirii sale:

  • Runda amicală de pledoarii organizată de societatea de avocatură Covington & Burling, la New York, în data de 22 februarie 2017
  • Concursul de pledoarii organizat de International Chamber of Commerce (ICC) New York, la New York, în data de 24 februarie 2017
  • Concursul de pledoarii organizat de Universitatea Fordham, la New York, în perioada 25- 26 februarie 2017

Echipa este pregătită de dna. av. drd. Raluca Papadima, cadru didactic asociat la Universitatea din București și la Collège Juridique d’Etudes Européennes și dna. av. Mihaela Gherghe, avocat în cadrul societății de avocatură Rizoiu, Poenaru & Asociații. Echipa se bucură de sprijin pedagogic pentru pregătire și din partea unor foști participanți la concurs, printre care Gabriel Fusea, avocat în cadrul societății de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, Radu Văleanu, avocat în cadrul societății de avocatură DLA Piper Paris și Cristina Badea, student în anul IV.

Echipa se bucură de un important sprijin financiar din partea Facultății de Drept a Universității din București precum și de sponsorizări din partea unor prestigioase societăți de avocatură.

Sponsorii principali ai echipei sunt societățile de avocatură DLA Piper, Dragne & Asociații, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen și Țuca Zbârcea & Asociații. Echipa a primit de asemenea sponsorizări din partea societăților de avocatură Bondoc & Asociații, Markó & Udrea, PeliFilip, Răzvan Dincă & Asociații, Rizoiu, Poenaru & Asociații, TAMC (Doru Trăilă, Adriana Almășan, Alexandru Moise, Eugen Chivu), Bohâlțeanu și Asociații, Clifford Chance, Paul Pop & Asociații și Raluca Papadima. Sponsorizările au fost primite prin intermediul Asociației pentru Susținerea Participării Studenților la Concursuri de Arbitraj.

Facultatea de Drept a Universității din București a câștigat locul I la concursul de pledoarii „Willem Vis” organizat la Chicago, SUA was last modified: februarie 22nd, 2017 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.