Liviu Dragnea a fost eliberat din penitenciar

16 iul. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 151

Liviu Dragnea a ieșit, joi, din Penitenciarul Rahova, după ce a executat peste doi ani din pedeapsa de trei ani și jumătate primită în 2019 în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

„Tribunalul Giurgiu a admis joi cererea de eliberare condiționată din închisoare depusă de Liviu Dragnea, după ce acesta a executat peste doi ani din pedeapsa de trei ani și jumătate primită în 2019 în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Dragnea primise o decizie nefavorabilă la instanța de fond – Judecătoria Sectorului 5, însă a făcut contestație, admisă joi de Tribunalul Giurgiu. Inițial, contestația lui Dragnea s-a judecat la Tribunalul București, care i-a respins cererea, însă el a obținut transferul procesului la Giurgiu, pe motiv că judecătorii de la București nu pot fi imparțiali în judecarea solicitării sale, deoarece au semnat o petiție față de modificarea Legilor Justiției, pe vremea guvernării PSD”, scrie Agerpres.

Presa mai scrie despre cazul elicopterului american care a aterizat forțat, joi, în Piața Charles de Gaulle.

„Procurori de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București  s-au deplasat în Piața Charles de Gaulle din Capitală pentru a cerceta împrejurările în care un elicopter american a aterizat forțat joi și a lovit doi stâlpi de iluminat. Conform imaginilor difuzate de postul Digi 24, elicopterul american era în survol alături de alte cinci elicoptere, însă la un moment dat a pierdut din altitudine brusc și a aterizat forțat în sensul giratoriu de pe bulevardul Aviatorilor, în Piața Charles de Gaulle. Elicopterul a doborât doi stâlpi de iluminat, care au căzut pe două mașini, fără să existe răniți”, relatează Agerpres.

Un alt eveniment deosebit a avut loc la Mamaia, acolo unde telegondola s-a defectat joi seară.

„117 persoane au rămas blocate în cabine, iar două dintre ele au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au suferit atacuri de panică, potrivit Digi 24. Defecțiunea s-a produs la sistemul de rulare al telegondolei, astfel că a fost acționat sistemul de siguranță, adică instalația funcționează mai încet, a explicat Cristian Amarandei, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea pentru sursa citată. Reprezentanții ISU Dobrogea au anunțat că salvarea și evaluarea persoanelor aflate în cabine s-a terminat. «Total persoane evacuate: 55 de la punctul Cazinou și 62 de la punctul Aqua Magic. Nu mai sunt alte persoane de evacuat. Cele două persoane cu atac de panică au refuzat transportul la spital», a transmis ISU Dobrogea, potrivit G4Media”, relatează Libertatea.

Campanie Craciun UJmag 2020

Guvernul a actualizat joi, 15 iulie, lista țărilor cu risc epidemiologic.

„Pe lista actualizată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, cu clasificarea țărilor și teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, Spania, Portugalia, Olanda, Andorra, Georgia și Malaysia au intrat în zona roșie. (…) De asemenea, Grecia, o destinație preferată de români, intră în zona galbenă. Noile restricții intră în vigoare la data de 18 iulie, ora 0.00. Măsura CNSU privind Grecia vine după ce autoritățile elene au raportat creșterea numărului de cazuri noi de COVID. Ca urmare a numărului mare de noi infectări, în Grecia vaccinarea anti-COVID a devenit obligatorie pentru îngrijitorii de la căminele de bătrâni și personalul sanitar din centrele publice și private. În plus, de vineri, 16 iulie, în Grecia, doar clienții vaccinați vor avea acces în spațiile comerciale care își desfășoară activitatea în interior, precum restaurante, baruri, cinematografe, teatre”, scrie Libertatea.

Prim-ministrul Viktor Orban a declarat joi, la un post de televiziune, că de la 1 august va începe vaccinarea populației cu cea de-a treia doză.

„Ungaria va începe de la 1 august vaccinarea anti-Covid-19 a populației cu cea de-a treia doză, a anunțat premierul Viktor Orban, joi, la un post de televiziune. De asemenea, acesta a menționat și că personalul medical din spitale va fi obligat să se vaccineze. Prim-ministrul Ungariei a anunțat începerea vaccinării cu doza a treia, însă medicii vor fi cei care vor decide ce vaccin ar trebui folosit. Orban a tras un semnal de alarmă către persoanele nevaccinate, susținând că varianta Delta este una extrem de periculoasă. Astfel, autoritățile vor face vizite personale pentru a-i convinge pe vârstnici să se imunizeze cu unul dintre serurile de pe piață. În ceea ce privește situația tinerilor sub 18 ani, Orban a anunțat că în primele zile din noul an școlar, elevii cu vârstele între  12 și 16 ani vor avea ocazia să se vaccineze. În Ungaria, 13-14% dintre copiii de 12-15 ani au fost deja vaccinați, iar adolescenții de 16-18 au fost imunizați în proporție de  45%”, relatează România liberă.

Seară frumoasă!

Liviu Dragnea a fost eliberat din penitenciar was last modified: iulie 16th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter