Ceremonie Decernarea titlului de Doctor Honoris Causa domnului prof. univ. dr. Tudorel Toader

2177       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[Cum a fost] Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa domnului prof. univ. dr. Tudorel Toader 📅 06 octombrie 2017 Craiova [Cum a fost] Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa domnului prof. univ. dr. Tudorel Toader

Data 06 octombrie 2017
Locația Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 11 octombrie 2017: Cum a fost – Decernarea titlului Doctor Honoris Causa domnului Tudorel Toader

În perioada 6-7 octombrie 2017, Facultatea de Drept a Universității din Craiova a organizat Conferința internațională bienală. Cu această ocazie, vineri, 6 octombrie 2017, ora 9.30, în Aula Magna a Facultății de Drept a avut loc ședința solemnă a Senatului Universității din Craiova, în cadrul căreia a fost decernat titlul de Doctor Honoris Causa domnului prof. univ. dr. Tudorel Toader, domnia sa susținând, cu această ocazie, prelegerea cu titlul „Echilibrul puterilor în arhitectura statului de drept”.

Titlul de Doctor Honoris Causa a fost oferit pentru „Contribuțiile prof. univ. dr. Tudorel Toader la domeniile fundamentale de cercetare în știința dreptului”, contribuții care „au forță sistematizatoare, imprimând soluții de doctrină în succesiunea codurilor penale și în evoluția normativă în materie penală. În lucrările sale, dreptul penal este în mod constant supus unei analize prin filtre specifice: jurisprudența CEDO și jurisprudența Curții Constituționale”, menționează reprezentanții Universității din Craiova.

„Ne aflăm astăzi aici, în acest amfiteatru, cu ocazia organizării Conferinței internaționale bienale, dar și cu ocazia conferirii titlului de Doctor Honoris Causa unui membru de vază al comunității academice românești, care, începând de astăzi, va deveni și membru al comunității academice craiovene. Aș putea spune, dacă îmi permite domnul ministru, un prieten al universității din Craiova”, a specificat prof. univ. dr. Cezar Spînu, rectorul Universității din Craiova.

După laudatio, Ministrul Justiției a declarat: „În ultima perioadă, m-am obișnuit mai mult cu criticile decât cu laudele, încât le-am ascultat atât cu plăcere, dar și cu prudență în același timp”. De asemenea, acesta a mai menționat: „Sunt deosebit de onorat și de bucuros pentru conferirea acestui titlu (…), iar valoarea distincției nu este dată de către cel care o primește, ci este dată de către cel care o oferă. Prin urmare, distincția este cu atât mai valoroasă cu cât vine de la o prestigioasă universitate din România, care are recunoaștere națională și internațională, la propunerea Facultății de Drept, o facultate relativ tânără, însă una deosebit de prestigioasă”.

La eveniment au participat profesorii din conducerea universității, dar și prof. univ. dr. acad. Ion Dogaru, fondator al Facultății de Drept din Craiova.


CONFERINȚA DE PRESĂ a domnului prof. univ. dr. Tudorel Toader în cadrul Ceremoniei de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa


Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa domnului prof. univ. dr. Tudorel Toader

Portalul www.universuljuridic.ro a transmis LIVE, în data de 6 octombrie 2017, începând cu ora 9:30, Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa domnului prof. univ. dr. Tudorel Toader. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției, publicat în data de 5 octombrie 2017, vineri, 6 octombrie 2017, începând cu ora 9:30, domnului prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul justiției, i-a fost decernat titlul de Doctor Honoris Causa de către Universitatea din Craiova.

Cu această ocazie, domnul prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul justiției, a susținut prelegerea intitulată „Echilibrul puterilor în arhitectura statului de drept”.

Evenimentul a avut loc la sediul Universității din Craiova.

Sursa informației

Pachet: Principiile procedurei judiciare

[Cum a fost] Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa domnului prof. univ. dr. Tudorel Toader was last modified: octombrie 11th, 2017 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter