Lista miniştrilor şi urgenţele Guvernului Orban

24 oct. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 382

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Deschidem Revista din această seară cu lista cabinetului Orban.

Miniștrii propuși de Orban sunt:

 Vicepremier – Raluca Turcan; Ministerul Finanțelor Publice – Florin Cîțu; Ministerul Afacerilor Interne – Marcel Vela; Ministerul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu; Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu; Ministerul Apărării Naționale – general Nicolae Ciucă; Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și Turismul – Virgil Popescu; Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor – Lucian Bode; Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Adrian Oros; Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – Costel Alexe; Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației – Ion Ștefan; Ministerul Fondurilor Europene – Ioan Marcel Boloș; Ministerul Sănătății – Victor Sebastian Costache; Ministerul Educației Și Cercetării – Cristina Monica Anisie; Ministerul Culturii – Bogdan Gheorghiu; Ministerul Tineretului și Sportului – Marian Ionuț Stroe; Ministerul Muncii și Protecției Sociale – Violeta Alexandru, anunță Agerpres.

Cotidianul enumeră care sunt „urgențele” noului Executiv:

„Măsurile urgente sunt: Adoptarea Ordonanței de urgență privind restructurarea Guvernului; asigurarea condițiilor pentru buna organizare a alegerilor prezidențiale din 10 noiembrie și din 24 noiembrie; nominalizarea candidatului pentru funcția de Comisar european din partea României; rectificarea Legii bugetului de stat și a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru 2019; elaborarea proiectelor Legii bugetului de stat și a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020; organizarea examenului de rezidențiat pentru absolvenții facultăților de medicină; pregătirea infrastructurii de transport și a sectorului energetic pentru perioada de iarnă; avizarea proiectului de Lege pentru abrogarea recursului compensatoriu și consolidarea serviciului de probațiune pentru monitorizarea condamnaților eliberați condiționat; inițierea procedurilor pentru desemnarea titularilor la conducerea parchetelor; prorogarea intrării în vigoare a prevederilor referitoarea la pensionarea magistraților de la 1 ianuarie 2020; desecretizarea documentelor din MAI, necesare în ancheta privind «Dosarul 10 august»; adoptarea măsurilor necesare pentru a evita riscul de dezangajare a fondurilor europene și pentru soluționarea situațiilor care fac obiectul procedurilor de infringement”.

Între timp vechiul Executiv, care nu a plecat de la Palatul Victoria, anunță că vrea să mărească salariul minim net cu 100 lei, până la 1.363 lei (2.262 lei brut), potrivit unui proiect de Hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Muncii.

„Prin prezentul act normativ se propune ca salariul de bază minim brut pe țară, garantat în plată, să fie majorat la 2.262 lei lunar începând cu data de 1 ianuarie 2020, ceea ce reprezintă o creștere de 8.7 % față de luna decembrie 2019”, se arată în proiect, scrie News.ro.

„În prezent, pe 2019, tariful orar este de 12.43 lei/oră pentru un program complet de lucru de 167,333 ore, iar în anul 2020 tariful orar ar urma să fie de 13.518 lei/oră, pentru un program complet de lucru de 167,333 ore. Totodată, începând cu 1 ianuarie 2020, pentru personalul încadrat pe funcții pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puțin un an în domeniul studiilor superioare, salariul de bază minim brut ar putea ajunge la 2.620 lei lunar (1.563 net), ceea ce reprezintă o creștere de 11.5% față de decembrie 2019. Proiectul de hotărâre este supus dezbaterii publice până în 3 noiembrie”, mai notează News.ro.

Cotidianul scrie și despre două noi sondaje de opinie, care îi plasează în turul 2 pe Klaus Iohannis și pe Viorica Dăncilă:

„Astfel, conform unui sondaj CURS, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, Klaus Iohannis ar obține 37%, urmat de Viorica Dăncilă cu 20%. Pe locul 3 se plasează Dan Barna, candidatul USR-PLUS, care ar obține13%. Sondajul  CURS a fost realizat în perioada 14-21 octombrie, pe un eșantion de 1600 de persoane, prin metoda de culegere a datelor față în față. Sondajul are o eroare maxim tolerată de +/- 2.45% și un nivel de încredere de 95%”.

Antena 3 a prezentat ieri datele celui mai noi sondaj SOCIOPOL, mai arată Cotidianul.

„Conform sondajului SOCIOPOL, Klaus Iohannis se află pe primul loc în intenția de vot pentru primul tur al prezidențialelor, cu 42%, urmat de Viorica Dăncilă cu 21%. Pe locul 3, la egalitate, s-ar afla Dan Barna cu 10% și Mircea Diaconu, de asemenea, cu 10%”.

Raiffeisen Banca pentru Locuințe funcționează, începând de astăzi, sub o nouă denumire: Aedificium Banca pentru Locuințe S.A.

„În această vară, Raiffeisen Bank a devenit acționar principal, participând în proporție de 99.9993% la Raiffeisen Banca pentru Locuințe, după ce alte două entități din cadrul grupului, din Germania și Austria, au ieșit din acționariat și, de asemenea, Banca a decis să schimbe logo-ul și denumirea”, scrie Adevărul.

Pachet: Principiile procedurei judiciare

 

Seară frumoasă!

Lista miniștrilor și urgențele Guvernului Orban was last modified: octombrie 24th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter