Legile justiției. Puterea judecătorească se exercită de judecători și procurori?! O confuzie „durabilă”, indusă, multianual în societate: „magistratul procuror/magistratul judecător”

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

4 thoughts on “Legile justiției. Puterea judecătorească se exercită de judecători și procurori?! O confuzie „durabilă”, indusă, multianual în societate: „magistratul procuror/magistratul judecător”

  1. utilizator says:

    Clar, expresiv, pe înțelesul tuturor. „Magistratul procuror” este o sintagmă care contrară reglementărilor invocate de autor, un excelent teoretician și practician al dreptului.

  2. GEORGE DANIEL DANCA says:

    Cred ca articolul prezentat nu are nici o relevanta pe fondul discutiei. Statutul este important din punctul de vedere al asigurarii unei independente functionale a procurorilor pentru a-si indeplini atributiile cu impartialitate, liberi de orice ingerinte exterioare. Aceasta este miza mentinerii statutului de magistrat al procurorilor. In rest, si eu sustin modificarile de optica institutionala in sensul ca functiile sa poata fi schimbate doar de la baza piramidei. Legat de avocati, nu uitati ca reprezinta o profesie liberala care nu poate fi pusa pe acelasi plan cu o autoritate a statului. In concluziile puse, avocatul reprezinta concluziile clientului si nu este independent. din acest punct de vedere, diferentele fata de procurori sunt majore

  3. ialexandru05@yahoo.com says:

    Excelent ! Această confuzie am semnalat-o în lucrările mele: Tratat de administrație publică, Editura Universul Juridic (2008), Ministerul Public între executiv și Justiție, Editura Lumina Lex,(2002), etc.Autorul cu rigoarea și competența bine cunoscută punctează excelent diferențele dintre funcția de procuror, care aparține puterii executive și cea de judecător care aparține puterii judecătorești și mai ales confuzia creeată de încadrarea acestor funcții în categoria (devenită derutantă) de magistrat. Felicitări dnule. profesor Marin Voicu.
    Ioan Alexandru

  4. Victor Sarbu says:

    Intrutotul de acord cu cele cuprinse in text. Sper ca cei in drept sa modifice legi sa o faca cat mai curand tinand seama de cele propuse

Comments are closed.

Pentru accesarea conținutului,
vă rugăm să vă creați cont sau să vă autentificați
AUTENTIFICARE CREARE CONT