Legea privind certificatul verde ar putea fi adoptată până la sfârşitul anului

2 dec. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 229

Odată cu repatrierea românilor din Africa de Sud avem și primele suspiciuni a prezenței variantei Omicron a virusului SARS-Cov-2 și în România.

Ministerul Sănătății a anunțat, joi, că, în urma primelor teste făcute pe probele recoltate de la persoanele confirmate cu coronavirus după repatrierea din Africa de Sud, la două dintre cele trei persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta Omicron.

„Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că probabilitatea este mare ca persoanele care s-au infectat în Africa de Sud să aibă noua tulpină Omicron, el precizând că acest lucru se va afla după finalizarea analizelor. Una dintre cele două persoane este o femeie de 48 de ani din județul Brașov.”, relatează News.ro.

„La testarea realizată pe aeroport, persoana respectivă a avut rezultat pozitiv. A fost preluată de reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov și transportată, în condiții conforme protocolului în astfel de situații, la domiciliul din județul Brașov, unde a intrat în izolare, aflându-se sub o monitorizare strictă. Persoana confirmată pozitiv este vaccinată cu schemă completă și, până în acest moment, nu a dezvoltat simptomatologie specifică infecției cu SARS-CoV-2”, mai scrie News.ro, citând Ministerul Sănătății.

„Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina Omicron se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile. În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta Omicron a virusului SARS-Cov-2”, a mai precizat Ministerul Sănătății, mai notează News.ro.

Presa mai scrie despre faptul că Legea privind certificatul verde ar putea fi adoptată până la finele anului, după cum a declarat, joi, premierul Nicolae Ciucă.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

„A fost o discuție și o solicitare a reprezentanților cultelor ca cetățenii să poată să beneficieze de această libertate de a participa la slujbe fără să se impună obligativitatea deținerii certificatului verde. Este, în momentul de față, (…) un proiect care este în dezbatere, se discută cu fiecare dintre specialiști și sperăm ca, într-un timp cât se poate de rezonabil, să ajungem la o concluzie, să mergem în Parlament și, până la sfârșitul anului, să putem să avem această Lege a certificatului COVID-19 care, încă o dată, el se va înscrie în parametrii reali a ceea ce înseamnă incidența bolii și, de asemenea, ceea ce înseamnă oamenii care au trecut prin boală, oamenii care beneficiază de teste. Este o chestiune care urmează să fie dezbătută și finalizată cu cei care sunt îndrituiți și au cunoștințele necesare pentru acest lucru”, a spus premierul Nicolae Ciucă, joi, după întâlnirea cu reprezentanții cultelor religioase din România, scrie România liberă.

Omicron, noua mutație COVID-19, anunțată pe 24 noiembrie de către OMS, a fost deja confirmată în 16 țări europene.

„Finlanda este cea mai recentă țară care se adaugă pe această listă. Tot joi, Grecia a confirmat un caz pe insula Creta, iar Franța, unul în apropiere de Paris. Conform Institutului Național de Sănătate de la Helsinki, tulpina a fost detectată la o persoană care a călătorit în țara vecină Suedia, unde, de asemenea, au fost confirmate infectări cu Omicron. Autoritățile sanitare finlandeze au anunțat că mai au probe în analize, prelevate de la persoane care au călătorit în același grup cu cea confirmată”, scrie Libertatea.

„Ministrul grec al sănătății, Thanos Plevris, a anunțat, joi, că un localnic din insula Creta a fost confirmat cu coronavirus, varianta Omicron. Conform Reuters, bărbatul în cauză a călătorit în Africa de Sud luna trecută. Are simptome ușoare și e ținut sub observație, iar persoanele cu care a intrat în contact au fost plasate în carantină, deși au ieșit negative la testarea COVID-19”, mai notează Libertatea despre ultimele țări în care se confirmă existența ultimei mutații a COVID-19.

Comisia Europeană a transferat României 1,8 miliarde de euro sub formă de prefinanțare.

„Plata de prefinanțare va sprijini demararea implementării măsurilor de investiții și de reformă cuprinse în Planul de redresare și reziliență al României. Se preconizează că România va primi, pe parcursul planului său, un total de 29,2 miliarde de euro, din care granturi în valoare de 14,2 miliarde de euro și împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde de euro”, relatează Digi24.

„Mecanismul de redresare și reziliență se află în centrul instrumentului NextGenerationEU, care va furniza 800 de miliarde de euro (în prețuri curente) pentru a sprijini investițiile și reformele în toate statele membre. Planul României face parte din răspunsul fără precedent oferit de UE pentru a ieși mai puternică din criza provocată de pandemia de COVID-19, pentru a promova tranziția verde și tranziția digitală și pentru a consolida reziliența și coeziunea în societățile noastre”, mai scrie Digi24.

Seară frumoasă!

Legea privind certificatul verde ar putea fi adoptată până la sfârșitul anului was last modified: decembrie 2nd, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: