Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali a fost trimisă spre reexaminare

18 ian. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1021

Despre

  • 15 ianuarie 2016
  • Cerere de reexaminare
  • Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dată semnare cerereLegea trimisă spre reexaminare
15 ianuarie 2016Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali

 

Inteligența artificială în materie penală

Potrivit comunicatului de presă publicat pe site-ul Președinției României (www.presidency.ro), în data de 15 ianuarie 2016, Președintele a trimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali (M. Of. nr. 912 din 7 octombrie 2004; cu modif. ult.).

 

Din respectivul comunicat reiese faptul că Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali modifică dispozițiile referitoare la încetarea de drept a calității de consilier local și de consilier județean, respectiv la încetarea de drept a calității de primar și de președinte al consiliului județean.

Din comunicat se reține faptul că valoarea socială protejată prin dispozițiile referitoare la încetarea mandatului aleșilor locali este integritatea acestuia în exercitarea demnității publice pentru care a fost ales și pentru care i-a fost acordată încrederea de către alegători. De aceea, condamnarea în sine este cea care atrage pierderea integrității, și nu modalitatea de executare a pedepsei aplicate de către instanța judecătorească. Or, modificarea Legii privind Statutul aleșilor locali, în forma transmisă la promulgare, ar putea afecta lupta împotriva corupției, precum și eficiența cadrului  legislativ în materie de integritate.

 

Pentru a vedea întreaga cerere de reexaminare vizitați site-ul Președinției României (www.presidency.ro).

Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali a fost trimisă spre reexaminare was last modified: ianuarie 15th, 2016 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter