Legea nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie – modificări (Legea nr. 360/2018)

10 ian. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 702

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul modificatActul modificatorSumar
Legea nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie

Inteligența artificială în materie penală

(rep. M. Of. nr. 577 din 13 august 2010; cu modif. ult.)

Legea nr. 360/2018

(M. Of. nr. 3 din 3 ianuarie 2019)

modifică: art. 8 alin. (1) lit. b)

 

În M. Of. nr. 3 din 3 ianuarie 2019, s-a publicat Legea nr. 360/2018 privind modificarea art. 8 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie (rep. M. Of. nr. 577 din 13 august 2010; cu modif. ult.).

Vă prezentăm, în continuare, modificarea adusă respectivului act normativ.

Art. 8 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie (modificat prin Legea nr. 360/2018)

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 8 alin. (1) lit. b) prevedea:

„Cantitatea de energie electrică pentru care se stabilește obligația de achiziție de certificate verzi include:

(…)

b) energia electrică utilizată pentru consum final propriu, altul decât consumul propriu tehnologic, de către un producător de energie electrică;”.

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 8 alin. (1), lit. b) se modifică și va avea următorul conținut:

Pachet: Principiile procedurei judiciare

„Cantitatea de energie electrică pentru care se stabilește obligația de achiziție de certificate verzi include: 

(…)

b) energia electrică utilizată de către un producător de energie electrică pentru consumul final propriu, altul decât consumul tehnologic și altul decât consumul necesar pentru extracția, prepararea și manipularea materiilor prime folosite la producerea energiei electrice, în cazul unui producător de energie electrică care are în componența sa și extracția, prepararea și manipularea materiilor prime folosite la producerea energiei electrice, indiferent de poziția locului de consum și de modalitatea de transport al materiei prime extrase;”.

 

Alte prevederi   

Potrivit art. II, Ministerul Energiei notifică Comisiei Europene reglementările cuprinse în respectiva lege. Aplicarea prevederilor respectivei legi și a măsurii de exceptare nou-instituite se realizează după autorizarea sa de către Comisia Europeană.

Legea nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie – modificări (Legea nr. 360/2018) was last modified: ianuarie 9th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter