Legea nr. 199/2020 privind facturarea electronică în domeniul achiziţiilor publice – publicare

10 sept. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 160

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul publicat în Monitorul Oficial

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a
Sumar
Legea nr. 199/2020 privind facturarea electronică în domeniul achizițiilor publice

(M. Of. nr. 825 din septembrie 2020)

 

Se reglementează  facturarea electronică în domeniul achizițiilor publice.

 

În M. Of. nr. 825 din septembrie 2020 a fost publicată Legea nr. 199/2020 privind facturarea electronică în domeniul achizițiilor publice.

Astfel, prin respectiva lege se reglementează facturarea electronică în domeniul achizițiilor publice.

 

Vă prezentăm, în continuare, cele mai importante dispoziții ale Legii nr. 199/2020 privind facturarea electronică în domeniul achizițiilor publice.

 

Prezentare generală

 

Conform art. 1, legea se va aplica în cazul facturilor electronice emise ca urmare a executării contractelor atribuite în temeiul Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice, Legii nr. 99/2016 privind achizițiile sectoriale, Legii nr. 100/2016 privind concesiunile de lucrări și concesiunile de servicii și al O.U.G. nr. 114/2011 privind atribuirea anumitor contracte de achiziții publice în domeniile apărării și securității, a căror valoare este egală sau mai mare decât pragurile prevăzute de lege și față de care există obligația publicării unui anunț de participare/concesionare și/sau a unui anunț de atribuire în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Astfel, elementele principale ale unei facturi electronice sunt următoarele:

Conferința națională de executare silită, ediția a XI-a, Online

– identificatorii de proces și de factură;

– data facturii;

– informații privind identificarea persoanei impozabile care a livrat produsele, a prestat serviciile sau a executat lucrările;

– informații privind cumpărătorul;

– informații privind beneficiarul plății;

– informații privind reprezentantul fiscal al vânzătorului;

– identificarea tipului de produse furnizate, servicii prestate sau lucrări executate;

– referirea la contractul de achiziții publice/sectoriale, de concesiune de lucrări și servicii, precum și, după caz, la contractul de achiziții publice în domeniile apărării și securității;

– detalii privind livrarea produselor/prestarea serviciilor/ executarea lucrărilor;

– instrucțiuni de plată;

– informații privind creditări sau debitări;

– informații privind pozițiile de pe factură;

– totalurile facturii;

– defalcarea TVA.

Potrivit art. 7, toate autoritățile și entitățile contractante trebuie să primească și să prelucreze o factură electronică conformă cu standardul european privind facturarea electronică și cu oricare dintre sintaxele sale. Pe de altă parte, autoritățile contractante și entitățile contractante trebuie să primească și să prelucreze informațiile aferente facturilor electronice conexe contractelor de achiziție publică/sectorială, contractelor de concesiune de lucrări sau servicii sau contractelor de achiziții publice din domeniul apărării și securității. Aceste informații pot fi transmise, respectiv primite și prelucrate în Sistemul electronic de achiziții publice – SEAP, în conformitate cu standardul OCDS, pentru asigurarea transparentizării informațiilor aferente respectivelor contracte.

Legea nr. 199/2020 privind facturarea electronică în domeniul achizițiilor publice – publicare was last modified: septembrie 10th, 2020 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter