Legea nr. 182/2020 pentru stabilirea conţinutului de acizi graşi trans în produsele alimentare destinate consumului uman – publicare

21 aug. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 285

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul publicat în Monitorul Oficial

Sumar
Legea nr. 182/2020 pentru stabilirea conținutului de acizi grași trans în produsele alimentare destinate consumului uman

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

 

(M. Of. nr. 758 din 19 august 2020)

Se stabilește conținutul de acizi grași trans în produsele alimentare destinate consumului uman.

În M. Of. nr. 758 din 19 august 2020 s-a publicat Legea nr. 182/2020 pentru stabilirea conținutului de acizi grași trans în produsele alimentare destinate consumului uman.

Vă prezentăm, în cele ce urmează, cele mai importante dispoziții regăsite în respectiva lege.

Legea nr. 182/2020 reglementează conținutul de acizi grași trans în produsele alimentare destinate consumului uman, pentru a asigura un înalt nivel de protecție alimentară a consumatorilor.

Potrivit art. 2: (1) Prezenta lege se aplică tuturor produselor alimentare destinate consumatorului final, inclusiv produselor alimentare livrate de unitățile de alimentație publică și produselor alimentare destinate a fi furnizate acestora. (2) Se exclud din domeniul de aplicare a prezentei legi produsele alimentare care conțin, în mod natural, acizi grași trans în grăsimi animale.

Art. 4 prevede faptul că operatorii economici din sectorul alimentar au obligația de a introduce pe piață produse alimentare cu un conținut de AGT de maximum 2 g/100 g de grăsime din conținut, prevedere care se aplică și produselor alimentare provenite din țări terțe și din alte state membre ale Uniunii Europene, conform art. 5, iar nerespectarea acestor prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 10.000 lei la 30.000 lei.

Un alt articol important este art. 9, care reglementează următoarele: (1) Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunii prevăzute la art. 8 se fac de către persoanele împuternicite din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și Ministerului Sănătății. (2) Pentru produsele alimentare care nu respectă prevederile art. 4 și 5 se dispune retragerea acestora din circuitul consumului uman. (3) Pentru produsele care nu respectă prevederile art. 4 și 5, operatorii economici din sectorul alimentar inițiază de îndată procedurile pentru retragerea/rechemarea produsului alimentar respectiv de pe piață și informează despre aceasta autoritățile competente din domeniul siguranței alimentelor.

De menționat este faptul că prezenta lege intră în vigoare la 1 aprilie 2021.

Legea nr. 182/2020 pentru stabilirea conținutului de acizi grași trans în produsele alimentare destinate consumului uman – publicare was last modified: august 21st, 2020 by Redacția ProLege

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter