Legea nr. 149/2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale

2 iul. 2018
Vizualizari: 8952
Art. 10 din Legea nr. 573/2004 privind Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru ofițeri și funcționari publici cu statut special (modificat prin Legea nr. 149/2018)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 10 prevedea:

„Art. 10

Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru ofițeri și funcționari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofițeri, se instituie în locul vechiului Ordin Meritul Militar și al Semnului onorific În Serviciul Armatei pentru ofițeri, în conformitate cu prevederile Legii nr. 29/2000”.

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 10 se modifică și va avea următorul conținut:

Art. 10

Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru ofițeri și funcționari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofițeri, și preoți militari se instituie în locul vechiului Ordin Meritul Militar și al Semnului onorific În Serviciul Armatei pentru ofițeri, în conformitate cu prevederile Legii nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații al României, republicată”.

 

Art. 12 din Legea nr. 573/2004 privind Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru ofițeri și funcționari publici cu statut special (modificat prin Legea nr. 149/2018)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 12 prevedea:

„Art. 12

Ofițerii și funcționarii publici cu statut special cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofițeri, decorați cu Ordinul Meritul Militar, instituit în anul 1954, cu Semnul onorific În Serviciul Armatei și cu Semnul onorific În Serviciul Patriei, beneficiază de prevederile Legii nr. 80/1995

privind statutul cadrelor militare, cu modificările și completările ulterioare”.

 

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 12 se modifică și va avea următorul conținut:

Art. 12

Ofițerii, funcționarii publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofițeri, și preoții militari, decorați cu Ordinul Meritul Militar, instituit în anul 1954, cu Semnul onorific În Serviciul Armatei și cu Semnul onorific În Serviciul Patriei, beneficiază de prevederile Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările și completările ulterioare”.

 

Titlul anexei nr. 1 din Legea nr. 573/2004 privind Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru ofițeri și funcționari publici cu statut special (modificat prin Legea nr. 149/2018)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, titlul anexei nr. 1 prevedea:

„Regulament privind descrierea și modul de acordare a Semnului onorific În Serviciul Patriei pentru ofițeri și funcționari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofițeri”.

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, titlul anexei nr. 1 se modifică și va avea următorul conținut:

Regulament privind descrierea și modul de acordare a Semnului onorific În Serviciul Patriei pentru ofițeri, funcționari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofițeri, și preoți militari”.

 

Art. 2 din anexa nr. 1 din Legea nr. 573/2004 privind Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru ofițeri și funcționari publici cu statut special (modificat prin Legea nr. 149/2018)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 2 din anexa nr. 1 prevedea:

„Art. 2

Semnul onorific În Serviciul Patriei se poate acorda ofițerilor și funcționarilor publici cu statut special cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofițeri pentru:

a) 15 de ani de activitate în domeniile apărării, ordinii publice și siguranței naționale;

b) 20 de ani de activitate în domeniile apărării, ordinii publice și siguranței naționale;

c) 25 de ani de activitate în domeniile apărării, ordinii publice și siguranței naționale”.

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 2 din anexa nr. 1 se modifică și va avea următorul conținut:

Art. 2

Semnul onorific În Serviciul Patriei se poate acorda ofițerilor, funcționarilor publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofițeri, și preoților militari pentru: 

a) 15 ani de activitate în domeniile apărării, ordinii publice și securității naționale;

b) 20 de ani de activitate în domeniile apărării, ordinii publice și securității naționale;

c) 25 de ani de activitate în domeniile apărării, ordinii publice și securității naționale”.

 

Art. 7 din anexa nr. 1 din Legea nr. 573/2004 privind Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru ofițeri și funcționari publici cu statut special (modificat prin Legea nr. 149/2018)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 7 din anexa nr. 1 prevedea:

„Art. 7

Pentru conferirea Semnului onorific În Serviciul Patriei, ofițerii și funcționarii publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofițeri, trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

a) să aibă o vechime în domeniile apărării, ordinii publice și siguranței naționale de 15, 20 sau 25 de ani de activitate;

b) să aibă rezultate meritorii în îndeplinirea atribuțiilor și în pregătirea profesională, evidențiate prin calificative de cel puțin «bun» în aprecierile de serviciu din ultimii 4 ani premergători anului în care urmează să li se confere semnul onorific”.

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 7 din anexa nr. 1 se modifică și va avea următorul conținut:

Art. 7

Pentru conferirea Semnului onorific În Serviciul Patriei, ofițerii, funcționarii publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofițeri, și preoții militari trebuie să îndeplinească următoarele condiții: 

a) să aibă o vechime în domeniile apărării, ordinii publice și securității naționale de 15, 20 sau 25 de ani de activitate;

b) să aibă rezultate meritorii în îndeplinirea atribuțiilor și în pregătirea profesională, evidențiate prin calificative de cel puțin «bun» sau «bine», după caz, în aprecierile de serviciu din ultimii 4 ani premergători anului în care urmează să li se confere semnul onorific”.

 

Art. 8 lit. a)-b) din anexa nr. 1 din Legea nr. 573/2004 privind Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru ofițeri și funcționari publici cu statut special (modificat prin Legea nr. 149/2018)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, la art. 8 din anexa nr. 1, lit. a)-b) prevedeau:

„Pentru conferirea Semnului onorific În Serviciul Patriei nu se iau în calcul:

a) la vechimea în activitate, timpul în care ofițerii în activitate și funcționarii publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofițeri, au fost condamnați cu suspendare condiționată a executării pedepsei ori au fost condamnați cu executarea acesteia, cu excepția cazurilor în care, în urma rejudecării cauzei, instanța competenta a pronunțat achitarea;

b) anii din ultimii 4 ani premergători anului în care urmează să se confere semnul onorific, dacă în această perioadă cei în cauză au obținut calificative anuale inferioare calificativului «bun»”.

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 8 din anexa nr. 1, lit. a)-b) se modifică și vor avea următorul conținut:

„Pentru conferirea Semnului onorific În Serviciul Patriei nu se iau în calcul:

a) la vechimea în activitate, timpul în care ofițerii în activitate, funcționarii publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofițeri, și preoții militari au fost condamnați cu suspendare condiționată a executării pedepsei ori au fost condamnați cu executarea acesteia, cu excepția cazurilor în care, în urma rejudecării cauzei, instanța competentă a pronunțat achitarea;

b) anii din ultimii 4 ani premergători anului în care urmează să se confere semnul onorific, dacă în această perioadă cei în cauză au obținut calificative anuale inferioare calificativului «bun» sau «bine», după caz”.

 

Art. 10 din anexa nr. 1 din Legea nr. 573/2004 privind Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru ofițeri și funcționari publici cu statut special (modificat prin Legea nr. 149/2018)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 10 din anexa nr. 1 prevedea:

„Art. 10

(1) Pentru ofițerii și funcționarii publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofițeri, îndreptățiți să li se confere Semnul onorific În Serviciul Patriei, durata activității în armată se calculează până la data de 31 august a anului în care sunt propuși să primească însemnul.

(2) Fac obiectul propunerilor de acordare a Semnului onorific În Serviciul Patriei inclusiv ofițerii și funcționarii publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofițeri, care au îndeplinit condițiile de primire a însemnului și au fost trecuți în rezervă sau direct în retragere ori au încetat raportul de serviciu pentru motive neimputabile lor până la data emiterii ordinului sau deciziei prin care se acordă Semnului onorific În Serviciul Patriei”.

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 10 din anexa nr. 1 se modifică și va avea următorul conținut:

Art. 10

(1) Pentru ofițerii și funcționarii publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofițeri, și preoții militari, îndreptățiți să li se confere Semnul onorific În Serviciul Patriei, durata activității în armată se calculează până la data de 31 august a anului în care sunt propuși să primească însemnul. 

(2) Fac obiectul propunerilor de acordare a Semnului onorific În Serviciul Patriei inclusiv ofițerii și funcționarii publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofițeri, și preoții militari, care au îndeplinit condițiile de primire a însemnului și au fost trecuți în rezervă sau direct în retragere ori au încetat raportul de serviciu pentru motive neimputabile lor până la data emiterii ordinului sau deciziei prin care se acordă Semnul onorific În Serviciul Patriei”.

 

Titlul anexei nr. 2 din Legea nr. 573/2004 privind Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru ofițeri și funcționari publici cu statut special (modificat prin Legea nr. 149/2018)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, titlul anexei nr. 2 prevedea:

„Modelul desenat al Semnului onorific În Serviciul Patriei pentru ofițeri și funcționari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofițeri”.

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, titlul anexei nr. 2 se modifică și va avea următorul conținut:

Modelul desenat al Semnului onorific În Serviciul Patriei pentru ofițeri, funcționari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofițeri, și preoți militari”.

 

Legea nr. 574/2004 privind Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru maiștri militari, subofițeri și pentru funcționari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maiștri militari și subofițeri

Titlul Legii nr. 574/2004 privind Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru maiștri militari, subofițeri și pentru funcționari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maiștri militari și subofițeri (modificat prin Legea nr. 149/2018)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, titlul prevedea:

„Lege privind Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru maiștri militari, subofițeri și pentru funcționari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maiștri militari și subofițeri”.

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, titlul se modifică și va avea următorul conținut:

Lege privind Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru maiștri militari, subofițeri, soldați și gradați profesioniștiși pentru funcționari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maiștri militari și subofițeri”.

 

Art. 1 din Legea nr. 574/2004 privind Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru maiștri militari, subofițeri și pentru funcționari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maiștri militari și subofițeri (modificat prin Legea nr. 149/2018)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 1 prevedea:

„Art. 1

Semnul onorific În Serviciul Patriei se conferă maiștrilor militari, subofițerilor și funcționarilor publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maiștri militari și subofițeri, din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Administrației și Internelor, Ministerul Justiției, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Protecție și Pază și Serviciul de Telecomunicații Speciale, care au 15, 20 și 25 de ani de activitate în domeniile apărării, ordinii publice și siguranței naționale”.

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 1  se modifică și va avea următorul conținut:

Art. 1

(1) Semnul onorific În Serviciul Patriei se conferă maiștrilor militari, subofițerilor, soldaților și gradaților profesioniști și funcționarilor publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maiștri militari șisubofițeri, din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Protecțieși Pază și Serviciul de Telecomunicații Speciale, care au 15, 20 sau 25 de ani de activitate în domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale. 

(2) Prevederile prezentei legi, referitoare la Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru maiștri militari, subofițeri și pentru funcționari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maiștri militari și subofițeri, se aplică în aceleași condiții soldaților și gradaților profesioniști din instituțiile prevăzute la alin. (1)”.

Legea nr. 149/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale was last modified: iulie 2nd, 2018 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.