Legea insolvenței persoanelor fizice – adoptată

31 oct. 2017
Vizualizari: 906

Visul de independență a Cataloniei pare să se spulbere cu fiecare zi care trece.

„Vineri, Mariano Rajoy, premierul Spaniei, a anunțat că vor fi organizate alegeri anticipate în regiunea catalană la 21 decembrie. Ulterior, un purtător de cuvânt al Guvernului spaniol i-a îndemnat pe liderii destituiți din Catalonia să participe la viitoarele alegeri, afirmând că Madridul nu se va opune participării lui Carles Puigdemont la alegerile regionale din decembrie”, scrie Gândul.Info.

Și tot Gândul.Info dă publicității rezultatele unui sondaj realizat în perioada 23-26 octombrie, pe un eșantion de 1.000 de oameni, de Casa de sondare Sigma Dos și publicat în cotidianul spaniol El Mundo.

„Potrivit sondajului, partidele pro-independență din Catalonia ar fi susținute de 42% dintre catalani, iar partidele care se opun independenței ar fi creditate de 43% dintre votanți. Astfel, partidele care susțin independența regiunii catalane ar urma să obțină 65 de mandate în Parlamentul regional, având nevoie de 68 de mandate pentru asigurarea majorității”, notează Gândul.Info.

„Avocatul belgian Paul Bekaert a anunțat, luni, că a fost angajat de către fostul lider catalan Carles Puigdemont, care se află în Belgia, dar nu a confirmat dacă Puigdemont va formula o cerere de azil politic în această țară, relatează site-ul agenției Reuters”, citat de Mediafax.

Potrivit presei spaniole, Carles Puigdemont și mai mulți membri ai fostului Guvern regional din Catalonia se află la Bruxelles.

„Vizita lui Puigdemont la Bruxelles vine în condițiile în care procuroul general al Spaniei, José Manuel Maza, a anunțat că 20 de foști lideri catalani, printre care și Puigdemont, vor fi puși sub acuzare pentru rebeliune, insurecție și pentru deturnarea fondurilor publice. Liderii catalani vor trebui să răspundă acuzațiilor în fața Curții Supreme de Justiție din Spania”, scrie Cotidianul.

Și tot Cotidianul reia o declarație a secretarului de stat belgian pentru azil și migrație, Theo Francken, care arătase că Puigdemont ar putea să primească azil în Belgia, dacă se va simți amenințat.

„«Persoanele din Catalonia, care se simt amenințate din punct de vedere politic, pot aplica pentru azil în Belgia… inclusiv Puigdemont. Acest lucru este 100% legal. În momentul de față nu există o solicitare în așteptare, dar totul se mișcă foarte rapid în Catalonia. Vom vedea ce se va întâmpla în următoarele zile. Belgia poate fi o soluție de scăpare pentru Puigdemont», afirmase Theo Francken”, scrie Cotidianul.

Probabil presa belgiană va scrie despre rezultatele vizitei lui Carles Puigdemont la Bruxelles și posibilitățile acestuia de a candida la viitoarele alegeri regionale. Modul în care va fi soluționată situația din Catalonia este un test important pentru întreaga UE.

Tot Cotidianul scrie astăzi despre o invitație surpriză: președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, îl invită pe Klaus Iohannis la Chișinău.

„Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, a anunțat, luni, că i-a transmis o invitație oficială lui Klaus Iohannis pentru a efectua o vizită la Chișinău, iar liderul moldovean a precizat că relațiile dintre cele două state sunt fundamentale pentru Republica Moldova, relatează Unimedia.info”, citată de Cotidianul.

„«Un temei important pentru întâlnirea de astăzi a fost dorința mea de a-i înmâna domnului ambasador Daniel Ioniță o scrisoare oficială, adresată președintelui României, domnului Klaus Iohannis. Prin această scrisoare, i-am transmis domnului președinte Iohannis invitația mea de a vizita Republica Moldova. Consider că între șefii de stat ai României și Republicii Moldova trebuie să fie închegată o comunicare responsabilă și constructivă», a scris Dodon pe Facebook”, mai notează Cotidianul.

Viața politică românească primește o nouă veste de la instanțe: Vasile Blaga, fost secretar general al PDL, unul dintre cei mai importanți colaboratori ai președintelui Băsescu și, ulterior, unul dintre liderii PNL după fuziunea cu PDL, a fost achitat, decizie care însă nu este definitivă.

„Tribunalul București a decis, luni, achitarea lui Vasile Blaga, fost secretar general al PDL, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Instanța a mai dispus ridicarea sechestrului pus în timpul urmăririi penale pe averea lui Blaga. Decizia instanței nu este definitivă, iar DNA poate face apel. La ultimul termen al procesului din 20 octombrie, Vasile Blaga a declarat că este nevinovat și a solicitat să fie achitat”, scrie azi Agerpres.

„Vasile Blaga a fost trimis în judecată pe 29 noiembrie 2016 de DNA Ploiești, fiind acuzat că a primit 700.000 de euro de la o societate comercială, în schimbul exercitării influenței, astfel încât respectiva firmă să obțină contracte cu două companii naționale”, mai arată Agerpres.

Rămânem în actualitatea politică și amintim o ultimă decizie a Comisiei Juridice din Senat.

„Comisia Juridică a Senatului a respins inițiativa liberalilor de a le interzice persoanelor cu condamnări penale să candideze la Președinția României. (…) Avocatul Daniel Fenechiu a postat pe pagina sa de socializare informația, afirmând că liberalii Alina Gorghiu și Iancu Caracota, precum și parlamentarii USR au votat pentru excluderea penalilor din competiție. Majoritatea PSD – ALDE – UDMR, vot 7-4, a decis ca persoanele condamnate definitiv să poată candida la cea mai înaltă funcție în stat”, scrie azi Cotidianul.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

„Camera Deputaților a decis, marți, prorogarea termenului de intrare în vigoare a Legii insolvenței persoanelor fizice până la 1 ianuarie 2018, adoptând în acest sens O.G. nr. 6/2017 cu 264 voturi «pentru», unul «împotrivă» și două abțineri”, mai scrie azi Agerpres. Camera Deputaților este for decizional, în acest caz.

Seară frumoasă!

Legea insolvenței persoanelor fizice – adoptată was last modified: octombrie 31st, 2017 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: