Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 – modificări (Legea nr. 102/2019)

14 mai 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 504

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul modificat

Monitor Dosare
Actul modificatorSumar
 

Legea educației naționale nr. 1/2011

(M. Of. nr. 18 din 10 ianuarie 2011; cu modif. ult.)

 

   

 

Legea nr. 102/2019

pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011

(M. Of. nr. 363 din 10 mai 2019)

modifică: art. 99 alin. (1);

introduce: art. 99 alin. (3^1)-(3^3).

 

În M. Of. nr. 363 din 10 mai 2019, s-a publicat Legea nr. 102/2019 pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011.

Astfel, respectivul act normativ aduce unele modificări, dar și completări Legii educației naționale nr. 1/2011 (M. Of. nr. 18 din 10 ianuarie 2011; cu modif. ult.).

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

 

Vă prezentăm, în continuare, modificările, dar și completările aduse Legii educației naționale nr. 1/2011.

 

Art. 99 alin. (1) din Legea educației naționale nr. 1/2011 (modificat prin Legea nr. 102/2019)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, la art. 99, alin. (1) prevedea:

„(1) Unitățile conexe ale Ministerului Educației Naționale sunt: Institutul de Științe ale Educației, casele corpului didactic, centrele de formare continuă în limbile minorităților naționale, Centrul Național de Instruire Diferențiată, Unitatea pentru Finanțarea Învățământului Preuniversitar, palatele și cluburile copiilor”.

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 99, alin. (1) se modifică și va avea următorul conținut:

„(1) Unitățile conexe ale Ministerului Educației Naționale sunt: Institutul de Științe ale Educației, casele corpului didactic, centrele atestate de formare continuă în limbile minorităților naționale, Centrul Național de Instruire Diferențiată, Unitatea pentru Finanțarea Învățământului Preuniversitar, palatele și cluburile copiilor și centrele județene de excelență/Centrul Municipiului București de Excelență”.

 

Art. 99 alin. (3^1)-(3^3) din Legea educației naționale nr. 1/2011 (introdus prin Legea nr. 102/2019)

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 99, după alin. (3) se introduc trei noi alineate, alin. (3^1)-(3^3), cu următorul conținut:

„(3^1) În fiecare județ și în municipiul București funcționează un centru județean de excelență/Centrul Municipiului București de Excelență, denumit în continuare CEX, ca unitate conexă a Ministerului Educației Naționale, cu personalitate juridică, coordonat metodologic de inspectoratul școlar. Organizarea și funcționarea CEX se stabilesc prin regulament aprobat prin ordin al ministrului educației naționale.

(3^2) Finanțarea CEX se asigură din bugetul Ministerului Educației Naționale.

(3^3) CEX organizează, coordonează metodologic, monitorizează și evaluează, după caz, la nivel județean/al municipiului București, următoarele activități și servicii educaționale:

a) elaborarea strategiilor de identificare și de selecție a copiilor și tinerilor capabili de performanțe înalte în vederea constituirii unor grupe de performanță pe discipline, arii curriculare sau domenii științifice, artistice și tehnice;

b) inițierea acțiunilor de identificare și promovare a copiilor și tinerilor capabili de performanțe înalte;

c) asigurarea, anual, constituirea, funcționarea și pregătirea grupelor de excelență;

d) elaborarea și asigurarea implementării unor programe de parteneriat cu diverse instituții din țară și străinătate, cu organizații neguvernamentale, cu comunitatea locală, în scopul îmbunătățirii condițiilor și resurselor necesare educării diferențiate a copiilor și tinerilor capabili de performanțe înalte;

e) dezvoltarea programelor proprii de cercetare didactică și organizarea conferințelor care au ca temă activitățile specifice centrului de excelență;

f) organizarea, anual, a taberelor naționale de pregătire a copiilor și tinerilor capabili de performanțe înalte, pe discipline;

g) poate organiza activitatea de pregătire a loturilor olimpice județene/al municipiului București”.

Legea educației naționale nr. 1/2011 – modificări (Legea nr. 102/2019) was last modified: mai 14th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter