Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, legislație conexă și jurisprudență. Legislație consolidată și index: ianuarie 2018

22 ian. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 878

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ediție tipărită pe hârtie albă

Brașov: Conferința GDPR în profesiile liberale, instituții și companii

INCLUDE:

Cuvânt-înainte

6 acte normative și dispoziții conexe

Index

Decizii ale Curții Constituționale

Recursuri în interesul legii

Hotărâri prealabile

Jurisprudență relevantă

 

Culegerea intitulată Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, legislație conexă și jurisprudență a pornit de la realitatea că actuala reglementare a contenciosului administrativ prin Legea nr. 554/2004, intrată în vigoare la începutul anului 2005, reprezintă un veritabil pas înainte și o evoluție a legislației în această materie.

În contextul dinamic al dreptului european, regulile fundamentale impuse la nivel european pentru garantarea dreptului la un proces echitabil, care presupun modelarea principiilor specifice procedurii contencioase, caracterul specific al dreptului Uniunii Europene, precum și contribuția practicii judiciare, a jurisprudenței Curții Constituționale și a doctrinei administrative, sunt elemente care au determinat perfecționarea legislației în materia contenciosului administrativ, astfel că, în plan principal sau secundar, Legii nr. 554/2004 i-au fost aduse modificări și completări care au fost evidențiate în prezenta lucrare.

Sub impulsul determinat atât de dinamica socială, cât și de dinamica fenomenului administrativ care se reflectă și în plan legislativ, am apreciat că se impune ca această culegere să cuprindă atât Legea nr. 554/2004, actualizată și însoțită de jurisprudență relevantă, cât și legislația conexă acesteia.

Culegerea legislativă de față oferă posibilitatea ca, urmărind firul articolelor din Legea nr. 554/2004, cititorul să cunoască atât modificările și completările legislative care au intervenit până în prezent, cât și cele mai importante decizii ale Curții Constituționale, recursuri în interesul legii și hotărâri prealabile (decizii ICCJ – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept) cu privire la acestea.

De asemenea, în cuprinsul acestei culegeri se regăsesc și modificările și completările legislative aduse Legii nr. 554/2004, urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, a Legii nr. 76/2012 privind punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010, a Legii nr. 2/2013 privind unele măsuri pentru degrevarea instanțelor judecătorești, precum și pentru pregătirea punerii în aplicare a Legii nr. 134/2010 și a Legii nr. 138/2014 pentru modificarea și completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative conexe.

Cunoașterea sistemului legislativ oferă posibilitatea de a clarifica condițiile și limitele controlului de legalitate, sancțiunile, în materia atât de complexă a contenciosului administrativ, cât și a actelor normative conexe.

Această culegere legislativă, incluzând și jurisprudență, a fost concepută pentru a veni în sprijinul practicienilor, al teoreticienilor, precum și al tuturor celor interesați de Legea contenciosului administrativ, de legislația conexă și de practica judiciară aferentă, cu dorința și speranța că își va dovedi pe deplin utilitatea pentru a cunoaște rapid, eficient și complet legislația la zi în această materie, legătura altor acte normative cu legea-cadru – Legea nr. 554/2004, precum și unele soluții relevante oferite de jurisprudență.

Dr. Iuliana Rîciu

Comandă lucrarea „Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, legislație conexă și jurisprudență. Legislație consolidată și index: ianuarie 2018”

Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, legislație conexă și jurisprudență. Legislație consolidată și index: ianuarie 2018 was last modified: ianuarie 22nd, 2018 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter