Legea nr. 490/2004 privind stimularea financiară a personalului care gestionează fonduri comunitare – modificări (Legea nr. 77/2017)

1 mai 2017
Vizualizari: 2958
Actul modificatActul modificatorSumar
Legea nr. 490/2004
(M. Of. nr. 1.096 din 24 noiembrie 2004)
Legea nr. 77/2017
(M. Of. nr. 301 din 27 aprilie 2017)
modifică: art. 1 alin. (1)

introduce: art. 1 alin. (5)

În M. Of. nr. 301 din 27 aprilie 2017, a fost publicată Legea nr. 77/2017 pentru modificarea și completarea art. 1 din Legea nr. 490/2004 privind stimularea financiară a personalului care gestionează fonduri comunitare.

În continuare, vom prezenta modificările aduse Legii nr. 490/2004 prin Legea nr. 77/2016.

 

Art. 1 alin. (1) din Legea nr. 490/2004 (modificată prin Legea nr. 77/2017)

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 1 alin. (1) prevedea faptul că:

„(1) Personalul de specialitate care are și îndeplinește efectiv atribuții în cadrul structurilor care au ca obiect de activitate gestionarea asistenței financiare comunitare acordate României prin instrumentele de preaderare PHARE, ISPA și SAPARD, prin instrumente financiare provizorii Facilitatea de tranziție, Facilitatea Schengen, prin Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, prin Fondul European pentru Garantare în Agricultură, Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, Fondul European pentru Pescuit, Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime, Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane, prin fondurile structurale și de coeziune, Mecanismul financiar al Spațiului Economic European, Mecanismul financiar norvegian și Contribuția financiară elvețiană pentru coeziunea Uniunii Europene, prin fondurile aferente Programului general „Solidaritatea și gestionarea fluxurilor migratorii”, pentru îndeplinirea acestor atribuții, beneficiază de majorare salarială”.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 1 alin. (1) dispune următoarele:

„Art. 1

(1) Personalul de specialitate care are și îndeplinește efectiv atribuții în cadrul structurilor care au ca obiect de activitate gestionarea asistenței financiare comunitare acordate României prin instrumentele de preaderare PHARE, ISPA și SAPARD, prin instrumente financiare provizorii Facilitatea de tranziție, Facilitatea Schengen, prin Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, prin Fondul European pentru Garantare în Agricultură, Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, Fondul European pentru Pescuit, Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime, Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane, prin fondurile structurale și de coeziune, Mecanismul financiar al Spațiului Economic European, Mecanismul financiar norvegian și Contribuția financiară elvețiană pentru coeziunea Uniunii Europene, prin fondurile aferente Programului general „Solidaritatea și gestionarea fluxurilor migratorii”, prin Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare și Fondul pentru Securitate Internă, pentru îndeplinirea acestor atribuții, beneficiază de majorare salarială”.

 

Art. 1 alin. (5) din Legea nr. 490/2004 (modificată prin Legea nr. 77/2017)

 

Noua reglementare

După alin. (4), se introduce un nou alineat, alin. (5).

Potrivit noii reglementări, art. 1 alin. (5) dispune următoarele:

„(5) Prin hotărâre a Guvernului, inițiată de Ministerul Afacerilor Interne, se vor stabili structurile care au ca obiect de activitate gestionarea fondurilor acordate României prin Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare și Fondul pentru Securitate Internă, numărul și structura posturilor, criteriile de încadrare a personalului pe funcții specifice și numărul de clase de salarizare suplimentare ce urmează a fi acordate personalului, potrivit prevederilor prezentei legi, în funcție de rezultatele activității proprii, corespunzător atribuțiilor din fișa postului”.

Legea nr. 490/2004 privind stimularea financiară a personalului care gestionează fonduri comunitare – modificări (Legea nr. 77/2017) was last modified: aprilie 28th, 2017 by Redacția ProLege
Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.