Legea nr. 227/2006 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport – modificări (O.U.G. nr. 40/2016)

11 iul. 2016
Vizualizari: 900

Despre

  • M. Of. nr. 490 din 30 iunie 2016
  • O.U.G. nr. 40/2016
  • Legea nr. 227/2006

 

Actul modificatActul modificatorSumar 
Legea nr. 227/2006
(rep., M. Of. nr. 156 din 1 martie 2016)
O.U.G. nr. 40/2016
(M. Of. nr. 490 din 30 iunie 2016)
introduce: art. 51
modifică: art. 4 alin. (1); art. 5

În M. Of. nr. 490 din 30 iunie 2016, a fost publicată O.U.G. nr. 40/2016 privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

În continuare, vom prezenta modificările aduse Legii nr. 227/2006 prin O.U.G. nr. 40/2016.

Art. 4 alin. (1) din Legea nr. 227/2006 (modificată prin O.U.G. nr. 40/2016)

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 4 alin. (1) prevedea faptul că în vederea combaterii fenomenului de dopaj în sport funcționează Agenția Națională Anti-Doping, denumită în continuare Agenția, instituție publică cu personalitate juridică, cu autonomie decizională și operațională în activitatea anti-doping și de cercetare științifică în domeniu, coordonată de prim-ministru, finanțată din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, cu sediul în municipiul București, bd. Basarabia nr. 37-39, sectorul 2.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 4 alin. (1) dispune următoarele:

În vederea combaterii fenomenului de dopaj în sport funcționează Agenția Națională Anti-Doping, denumită în continuare Agenția, instituție publică cu personalitate juridică, cu autonomie decizională și operațională în activitatea anti-doping și de cercetare științifică în domeniu, în subordinea Guvernului, coordonată de prim-ministru, prin Cancelaria Prim-Ministrului, finanțată din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, cu sediul în municipiul București, bd. Basarabia nr. 37-39, sectorul 2”.

 

Art. 5 din Legea nr. 227/2006 (modificată prin O.U.G. nr. 40/2016)

Veche reglementare

În vechea reglementare, art. 5 stabilea faptul că laboratorul de control doping este persoană juridică de drept public, independentă din punct de vedere analitic și operațional față de Agenție și orice structură sportivă.

De asemenea, organizarea, funcționarea și finanțarea Laboratorului de control doping se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 5 dispune următoarele:

(1) Laboratorul de control doping se organizează ca instituție publică cu personalitate juridică, independentă din punct de vedere analitic, financiar, științific și operațional față de Agenție și orice structură sportivă, în subordinea Guvernului și coordonarea prim-ministrului, prin Cancelaria Prim-Ministrului, finanțat din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, prin desființarea Direcției cercetare și laborator antidoping din cadrul Agenției Naționale Anti-Doping și preluarea activității acesteia.

(2) Atribuțiile, organizarea, funcționarea, numărul de posturi și structura organizatorică ale Laboratorului de control doping se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.

(3) Patrimoniul Laboratorului de control doping se constituie din totalitatea drepturilor și obligațiilor patrimoniale asumate de către Agenția Națională Anti-Doping aferente activității preluate de către Laborator de la Agenție.

(4) Laboratorul de control doping preia de la Agenția Națională Anti-Doping, pe bază de protocol de predare-primire, patrimoniul aferent Direcției cercetare și laborator antidoping, stabilit pe baza situațiilor financiare întocmite potrivit prevederilor art. 28 alin. (11) din Legea contabilității nr. 82/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

(5) Mijloacele fixe și obiectele de inventar aflate în spațiile situate în sediul Agenției Naționale Anti-Doping folosite de către Laboratorul de control doping se predau pe bază de protocol de predare-primire încheiat între directorul Laboratorului de control doping și președintele Agenției Naționale Anti-Doping”.

 

Art. 51 din Legea nr. 227/2006 (modificată prin O.U.G. nr. 40/2016)

Noua reglementare

După art. 5 se introduce un nou articol, art. 51.

Potrivit noii reglementări, art. 51 prevede următoarele:

(1) Personalul Laboratorului de control doping este personal contractual și este salarizat la nivelul prevăzut pentru aparatul de lucru al Guvernului.

(2) Personalul Direcției cercetare și laborator antidoping este preluat de Laboratorul de control doping, cu respectarea drepturilor salariale existente la data preluării și celorlalte drepturi prevăzute de lege pentru această categorie de personal.

(3) Laboratorul se subrogă în toate drepturile și obligațiile ce decurg din activitățile preluate de la Agenție, inclusiv în cele rezultate din contractele de muncă încheiate de Agenție pentru personalul preluat potrivit alin. (2) cu respectarea dispozițiilor din Codul muncii”.

Legea nr. 227/2006 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport – modificări (O.U.G. nr. 40/2016) was last modified: iulie 8th, 2016 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.