Acordarea de produse lactate și de panificație pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și privat, precum și pentru copiii preșcolari din grădinițele de stat și private cu program normal de 4 ore – modificări (Legea nr. 68/2016)

4 mai 2016
Vizualizari: 1219
Actul modificatActul modificatorSumar
O.U.G. nr. 96/2002
(M. Of. nr. 631 din 26 august 2002; cu modif. ult.)
Legea nr. 68/2016
(M. Of. nr. 323 din 27 aprilie 2016)
modifică: art. 1 alin. (4); art. 4 alin. (11); art. 5 alin. (2)
introduce: art. 1 alin. (23);

 

În M. Of. nr. 323 din 27 aprilie 2016, a fost publicată Legea nr. 68/2016 pentru modificarea și completarea O.U.G. nr. 96/2002 privind acordarea de produse lactate și de panificație pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și privat, precum și pentru copiii preșcolari din grădinițele de stat și private cu program normal de 4 ore.

Art. 1 alin. (23) din O.U.G. nr. 96/2002 (modificată prin Legea nr. 69/2012)
 

Noua reglementare

La art. 1, după alin. (22) se introduce un nou alineat, alin. (23).

Potrivit noii reglementări, art. 1 alin. (23) stabilește următoarele:

(23) Produsele vor fi ambalate individual și livrate cu respectarea legislației în vigoare privind condițiile igienico-sanitare și etichetarea alimentelor”.

 
Art. 1 alin. (4) din O.U.G. nr. 96/2002 (modificată prin Legea nr. 69/2012)
 
Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 1 alin. (4) dispunea faptul că diversificarea programului cu produse derivate din produsul de bază lapte nu va depăși limita maximă de 33%. Produsele lactate derivate sunt următoarele: iaurt simplu, lapte bătut, sana sau chefir, care îndeplinesc cerințele specificate în art. 3 din Regulamentul (CE) nr. 657/2008 al Comisiei din 10 iulie 2008 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1.234/2007 al Consiliului în ceea ce privește acordarea de ajutoare comunitare pentru furnizarea laptelui și a anumitor produse lactate elevilor din instituțiile școlare, cu modificările și completările ulterioare, precum și pe cele prevăzute în Regulamentul (CE) nr. 852/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind igiena produselor alimentare, cu modificările ulterioare.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 1 alin. (4) stabilește următoarele:

(4) Diversificarea programului cu produse derivate din produsul de bază lapte nu va depăși limita maximă de 50%. Produsele lactate derivate sunt următoarele: iaurt simplu, lapte bătut, sana sau chefir, care îndeplinesc cerințele specificate în Regulamentul (UE) nr. 1.308/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 17 decembrie 2013 de instituire a unei organizări comune a piețelor produselor agricole și de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 922/72, (CEE) nr. 234/79, (CE) nr. 1.037/2001 și (CE) nr. 1.234/2007 ale Consiliului, cu amendamentele ulterioare, precum și cele prevăzute în Regulamentul (CE) nr. 852/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind igiena produselor alimentare, cu amendamentele ulterioare, și în Regulamentul (CE) nr. 853/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind normele specifice de igienă care se aplică alimentelor de origine animală, cu amendamentele ulterioare”.

 
Art. 4 alin. (11) din O.U.G. nr. 96/2002 (modificată prin Legea nr. 69/2012)
 

Noua reglementare

La art. 4, după alin. (1) se introduce un nou alineat, alin. (11).

Potrivit noii reglementări, art. 4 alin. (11) stabilește următoarele:

(11) Pentru lapte și produse lactate, frecvența livrărilor, precum și spațiile frigorifice din școli destinate depozitării produselor după livrare în condiții de siguranță alimentară vor fi stabilite de către autoritatea contractantă în conformitate cu prevederile legislației sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor în vigoare pentru fiecare tip de produs în parte, în funcție de termenul de valabilitate/data durabilității minimale, de condițiile de păstrare specificate pe eticheta produselor și de condițiile specifice de transport; atunci când condițiile respective nu pot fi îndeplinite, livrările de lapte și de produse lactate se vor face zilnic”.

 
Art. 5 alin. (2) din O.U.G. nr. 96/2002 (modificată prin Legea nr. 69/2012)
 

Noua reglementare

La art. 5, după alin. (1) se introduce un nou alineat, alin. (2).

Potrivit noii reglementări, art. 5 alin. (2) dispune următoarele: „Pentru asigurarea condițiilor igienico-sanitare, laptele și produsele lactate ambalate individual trebuie însoțite de accesorii sigilate, care permit consumul acestor produse în condiții optime de igienă”.

 
Alte prevederi relevante din Legea nr. 69/2012
 
O.U.G. nr. 96/2002 privind acordarea de produse lactate și de panificație pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și privat, precum și pentru copiii preșcolari din grădinițele de stat și private cu program normal de 4 ore, publicată în M. Of. nr. 631 din 26 august 2002, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 16/2003, publicată în M. Of. nr. 38 din 23 ianuarie 2003, cu modificările și completările ulterioare, precum și cu cele aduse prin prezenta lege, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouă numerotare.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
Acordarea de produse lactate și de panificație pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și privat, precum și pentru copiii preșcolari din grădinițele de stat și private cu program normal de 4 ore – modificări (Legea nr. 68/2016) was last modified: aprilie 28th, 2016 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.