Neconstituționalitate: Legea pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006

11 iun. 2015
4 voturi, medie: 5,00 din 54 voturi, medie: 5,00 din 54 voturi, medie: 5,00 din 54 voturi, medie: 5,00 din 54 voturi, medie: 5,00 din 5 (4 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1308

Despre

  • Ședința din 10 iunie 2015
  • Obiecţie de neconstituţionalitate
  • Legea pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 
Decizia Curții Constituționale Actul normativ
D.C.C. din 10 iunie 2015:
Neconstituționalitate
Legea pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006


 
Potrivit comunicatului de presă publicat pe site-ul Curții Constituționale (www.ccr.ro), Curtea s-a reunit, în ședința din 10 iunie 2015, în cadrul controlului anterior promulgării, pentru a soluționa obiecția de neconstituționalitate formulată de Președintele României cu privire la Legea pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006 (rep. M. Of. nr. 121 din 5 martie 2013; cu modif. ult.).
 

D.C.C. din 10 iunie 2015

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate și a constatat că Legea pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006 este neconstituțională.

 

Alte precizări cu privire la D.C.C. din 10 iunie 2015

Curtea a reținut că Legea pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006 cuprinde reglementări specifice domeniului legilor organice. În aceste condiții, având în vedere faptul că legea menționată a fost adoptată ca lege ordinară, potrivit art. 76 alin. (2) din Constituție, Curtea a constatat încălcarea dispozițiilor constituționale ale art. 73 alin. (3) lit. o) privind domeniile rezervate legii organice, art. 75 alin. (1) și (5) privind competența legislativă a Camerelor Parlamentului în procedura de legiferare și ale art. 76 alin. (1) cu privire la majoritatea de vot necesară adoptării legilor organice. Prin urmare, Curtea a constatat neconstituționalitate extrinsecă a Legii pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006, în ansamblul său.

 

Pentru a vedea respectivul comunicat de presă vizitați site-ul Curții Constituționale (www.ccr.ro).

Neconstituționalitate: Legea pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006 was last modified: iunie 11th, 2015 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter