Proiectul de Lege privind modificarea și completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat

30 iun. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1929

Despre

  • Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat
  • Propunere legislativă
  • Modificări și completări

Pe site-ul Senatului a fost anunțată adoptarea propunerii legislative privind modificarea și completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat. Propunerea urmează să fie dezbătută de Camera Deputaților, iar termenul de adoptare tacită este de 1 septembrie 2015.

Prin această propunere se dorește o mai bună protecție a avocaților prin dispoziția prin care procurorii să nu mai aibă dreptul de a confisca înscrisuri sau să pună sechestru pe comunicările scrise între client și avocat. Nu este admisă nici ridicarea, sechestrarea sau confiscarea înscrisurilor, a suporturilor de sunet, imagine și date, a imaginilor și a altor reprezentări care se află în posesia avocatului. Restricțiile privind măsura confiscării nu sunt aplicabile în situația în care probe și indicii temeinice justifică suspiciunea că avocatul ar fi implicat în săvârșirea unei fapte prevazută de legea penală.

De asemenea, proiectul prevede exonerarea răspunderii penale a avocatului în cazul în care nu denunță infracțiunile de corupție despre care află în timpul practicii. Această exonerare nu se aplică în cazul infracțiunilor violente sau a actelor săvârșite de o grupare teroristă.

În urma analizei Direcției generale legislative a Senatului, aceasta a constatat că propunerea legislativă se încadrează în sistemul legislativ existent.

Consultați raportul ce evidențiază toate modificările propuse de acest proiect de lege, împreună cu amendamentele Comisiei Juridice, publicat pe site-ul Senatului (www.senat.ro).

Proiectul de Lege privind modificarea și completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat was last modified: iulie 2nd, 2015 by Universul Juridic
Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter