Lecţia lui Popovici

Aurul câștigat de David Popovici, la Olimpiada de la Paris, în proba de 200 de metri liber, este pe prima pagină a jurnalelor din România. David Popovici a oferit, prin performanța sa, o lecție tuturor românilor, că prin muncă şi sacrificiu, cu talent şi cu inteligență se pot obține rezultate fenomenale.

„David Popovici este noul campion olimpic din proba de 200 de metri liber. Românul a încheiat fulminant cursa, una care va rămâne pentru istorie, și a adus astfel prima medalie delegației noastre la Jocurile Olimpice de la Paris”, transmite TVR 1, scrie România liberă.

„Sportivul nostru a devenit în această seară campion olimpic în proba de 200 de metri liber, având o evoluție absolut sublimă în bazin, în finală, după ce ieri reușise să strălucească și să fie fără rival în serii și semifinale. David a intrat din nou extrem de motivat, cu singurul gând de a termina această cursă la gât cu cea mai strălucitoare medalie, iar sportivul nostru a reușit să ajungă primul la linia de finish, după o cursă superbă, care va rămâne un reper în istoria natației. Popovici a terminat finala de la 200 de metri liber după o cursă FABULOASĂ! Campionul nostru a scos un timp de 1:44,72.
Pe locul secund s-a clasat britanicul Matthew Richards, cu un timp de 1:44,74, în timp ce bronzul olimpic la 200 de metri a fost adjudecat de americanul Luke Hobson (1:44,79)”
, relatează România liberă.

„E un vis împlinit. Mă bucur foarte tare. Sper să nu încep să plâng. Mă bucur că acum cinci minute am scris istorie şi dacă eu am putut, un băiat obişnuit, doar cu dorinţă arzătoare şi puternică, atunci oricine poate”, a declarat Popovici la finalul cursei pentru TVR Sport, scrie Libertatea.

„Mă bucur pentru că am luptat până la ultimul metru. Treaba încă nu s-a încheiat. Este o realizare imensă. În primul rând pentru mine, mă bucur că țara m-a urmărit, că sunt atât de mulți români împreună. Mă bucur pentru că am asistat împreună la acest succes”, a mai spus Popovici la finalul cursei, pentru TVR Sport, mai arată Libertatea.

Cu gândul la alegerile parlamentare din această toamnă, politicienii fac calcule în legătură cu viitoarea echipă guvernamentală.  Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, a declarat pentru Realitatea Plus că PSD nu are cum să se alieze nici cu USR, nici cu AUR, singura varianta fiind să se alieze în continuare cu PNL.

„Europarlamentarul PNL a mai spus că Elena Lasconi, președintele USR, va trebui să susțină PNL, apropierea dintre cele două partide fiind una ideologică evidentă. Totodată, Rareș Bogdan a transmis că este foarte sigur că alegerile prezidențiale vor fi câștigate de Nicolae Ciucă, iar în turul al doilea PNL se va bate cu Marcel Ciolacu și nu cu Elena Lasconi sau Mircea Geoană”, scrie România liberă.

„Electoratul din România este tradițional favorabil candidatului de dreapta, iar cel al stângii nu trece de 40% în primul tur al alegerilor prezidențiale”, a mai afirmat Rareș Bogdan, mai notează România liberă.

Preşedintele filialei PNL Neamţ, secretarul de stat George Lazăr, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că şi-ar fi folosit influenţa pentru menţinerea în funcţia de director al Direcţiei Silvice Neamţ a unei anumite persoane numită temporar.

„Potrivit unui comunicat al DNA transmis, luni, AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Bacău, au dispus trimiterea în judecată a lui George Lazăr, secretar de stat în Ministerul Energiei şi preşedinte al unei organizaţii judeţene a unui partid politic, pentru folosirea influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. (…) Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bacău”, relatează Agerpres.

Companiile pot depune, începând de luni, cererile de finanțare pentru investiții în tehnologii noi ale căror costuri eligibile depășesc 50 milioane lei, a anunţat Ministerul Finanţelor, printr-un comunicat.

De astăzi, 29 iulie, MF dă startul primei sesiuni de înscriere a proiectelor finanţate în baza schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. 300/2024. Până la 9 septembrie 2024, reprezentanţii mediului de afaceri pot depune cererile de acord pentru finanţare, împreună cu documentele justificative, pentru investiţii ale căror costuri eligibile depăşesc 50 milioane lei. Bugetul total al schemei este de 2,25 miliarde lei, respectiv echivalentul a aproximativ 450 milioane euro. Pentru prima sesiune, bugetul alocat este de 750 milioane lei”, se arată în comunicatul amintit, scrie Agerpres.

„Încărcarea cardurilor de alimente (tichete sociale) cu valoarea de 250 lei va începe din data de 14 august pentru un număr de aproximativ 2,6 milioane de beneficiari eligibili”, a anunţat, luni, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, pe pagina sa de Facebook, arată Agerpres.

„Beneficiarii acestui sprijin acordat de Guvernul României sunt: persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei; familiile cu cel puţin doi copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei; familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei; familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare; pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei; persoanele fără adăpost, astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare”, mai arată Agerpres.

Seară liniştită!