Le recomand studenților să analizeze lucrurile cu sufletul, cu inima, cu mintea și după aceea să aplice dispozițiile legii ca oameni

11 aug. 2016
6 voturi, medie: 1,83 din 56 voturi, medie: 1,83 din 56 voturi, medie: 1,83 din 56 voturi, medie: 1,83 din 56 voturi, medie: 1,83 din 5 (6 votes, average: 1,83 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 4229
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Universul Juridic: D-le profesor, încheiem un ciclu important. Fiecare generație, fiecare promoție vine cu un spirit aparte. Ce ați putea spune despre această promoție?

Campanie Craciun UJmag 2020

Claudiu-Paul Buglea: Ca de obicei, e o promoție de studenți bună, un moment important, un moment în care trebuie să avem în vedere viitorul. Studenții noștri știu foarte bine care sunt dorințele lor pentru viitor, noi credem că i-am pregătit suficient în facultate pentru a avea o carieră de succes. De acum înainte alegerile le aparțin, noi simțim că ne-am făcut datoria, sperăm că ne-am făcut-o, și cred că este o generație care trebuie să ducă mai departe succesul facultății de Drept.

Universul Juridic: Ce așteptări aveți de la viitoarele generații, cei care vor da curând admiterea?

Claudiu-Paul Buglea: Vă referiți la cei care sunt absolvenți de liceu. Așteptările sunt aceleași: Ne dorim să avem caractere frumoase, să avem oameni pe care să putem să-i șlefuim, pe care să putem după aceea să-i pregătim pentru domeniul ăsta foarte interesant, domeniul juridic. De aceea avem nevoie de oameni inteligenți, de oameni deschiși, de oameni care-și doresc să facă o carieră juridică cu adevărat.

Universul Juridic: Dacă ar fi să ne adresăm acestor elevi din ultimul an de liceu, care vor să dea admitere la Facultatea de Drept din București și ar fi să vorbim puțin despre Facultatea de Drept din București, ce atuuri, ce avantaje grozave au acești elevi?

Claudiu-Paul Buglea: Facultatea de Drept a Universității din București, fără o falsă modestie, să spunem, este cea mai bună facultate, cea mai importantă facultate de Drept din țară și pentru asta vorbesc datele –absolvenții  facultății noastre sunt întotdeauna majoritari în toate examenele de admitere în profesiile juridice, la INM, la Institutul de Pregătire a Avocaților. Cu alte cuvinte, absolvenții noștri, beneficiind de niște profesori deosebiți, au posibilitatea ca după terminarea facultății să aibă acces foarte rapid în profesii. Suntem, din punctul meu de vedere, printre puținele facultăți din țară care aproape că spunem că ar garanta o meserie juridică după terminarea facultății. Singura condiție este ca ei să vină cu sufletul deschis, să fie capabili să asimileze informațiile, după aceea cei care sunt studenții cei mai buni ai facultății de Drept vor promova în activitățile juridice. Deci succesul este aproape garantat. E adevărat că ei trebuie să mai muncească. Facultatea face eforturi deosebite pentru a le asigura cele mai bune condiții. Pe lângă multiplele avantaje – burse ș.a.m.d. –, facultatea noastră oferă ajutoare dintr-o moștenire pe care un profesor al facultății noastre a acordat-o facultății, dăm beneficii pentru studenții foarte buni ai facultății. Cu alte cuvinte, trebuie să știe cei care doresc să intre la facultatea de Drept că pot să studieze fără să fie, de fapt, stresați de costuri și așa mai departe, pentru că dacă sunt studenți foarte buni și un student din mediul rural sau din orice mediu poate să fie studentul nostru și să termine facultatea cu bine, cu o condiție: să învețe și să fie foarte serios.

Universul Juridic:  Ce sfat ați da studenților dumneavoastră care azi au încheiat studiile facultății de Drept?

Claudiu-Paul Buglea: Un sfat ar fi să nu fie ignoranți. Să fie tot timpul atenți la ce se întâmplă în jurul lor. Înainte de a fi juriști, ei trebuie să fie niște oameni deosebiți. Multă lume consideră că dacă îți însușești niște cunoștințe, din orice domeniu, în cazul nostru domeniul juridic, este suficient. În domeniul juridic, indiferent de meseriile pe care le vor desfășura, vor lucra în primul rând cu oameni. Iar când lucrezi cu oameni trebuie să fii deschis către oameni; pentru că acesta este principalul lucru, punctul de pornire pentru această activitate. Prin urmare, le recomand să fie în primul rând oameni, să analizeze lucrurile cu sufletul, cu inima, cu mintea  – și după aceea, beneficiind de cunoștințele pe care le-au dobândit în facultate, să aplice dispozițiile legii ca oameni, la relațiile umane pe care le au.

Universul Juridic: Vă mulțumesc foarte mult.

Le recomand studenților să analizeze lucrurile cu sufletul, cu inima, cu mintea și după aceea să aplice dispozițiile legii ca oameni was last modified: august 10th, 2016 by Claudiu-Paul Buglea

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter