Lavrov a plecat de la Summitul G20

8 iul. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 112

Deschidem Revista din această seară cu o declarație a liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, care prefigurează intrarea războiului din Ucraina într-o nouă etapă.

„Federația Rusă nu a întreprins încă acțiuni serioase în timpul operațiunii speciale din Ucraina și nu refuză discuțiile de pace, a declarat Președintele rus Vladimir Putin, în cadrul unei întâlniri cu liderii facțiunilor din Duma de Stat”, informează Interfax.ru, citată de Libertatea.

„Astăzi auzim că vor să ne învingă pe câmpul de luptă. Ce poți să spui, să încerce. Am auzit de multe ori că Occidentul vrea să lupte cu noi până la ultimul ucrainean. Aceasta este o tragedie pentru poporul ucrainean, dar se pare că totul merge în această direcție”, a precizat Vladimir Putin, notează Libertatea.

 „Toată lumea ar trebui să știe că, în mare, nu am început încă nimic serios. În același timp, nici noi nu refuzăm negocierile de pace. Dar cei care refuză să știe că cu cât mai târziu, cu atât le va fi mai greu să negocieze cu noi”, a subliniat Vladimir Putin, scrie Libertatea.

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a plecat de la Summitul G20.

„Ministrul rus al Afacerilor Externe a transmis că el «nu va alerga» după Washington pentru negocieri, după ce omologul său american, Antony Blinken, a refuzat să aibă o întrevedere cu el. De asemenea, Lavrov s-a arătat nemulțumit că liderii occidentali vorbesc despre războiul din Ucraina, adresând critici Rusiei, în loc «să abordeze probleme economice globale»”, relatează Reuters, citată de Digi 24.

„Nu noi suntem cei care au abandonat contactele, ci SUA (…). Nu vom alerga după nimeni ca să propunem o întrevedere”, a spus Serghei Lavrov în fața unor jurnaliști, scrie Digi 24.

„Lavrov a respins vineri criticile Occidentului în legătură cu războiul din Ucraina, pe care le-a numit «frenetice», spunând că liderii occidentali au ratat șansa de a aborda în cadrul G20 probleme economice globale, scriu AFP și dpa. «În timpul discuției, partenerii occidentali au evitat să urmeze mandatul G20, cel de a trata probleme ale economiei mondiale», a transmis oficialul rus. Potrivit ministrului rus de externe, discuția Occidentului «a deviat aproape imediat (…) spre critici frenetice la adresa Federației Ruse pe tema situației din Ucraina». «Agresori, invadatori, ocupanți, am auzit multe lucruri astăzi»”, a mai spus Serghei Lavrov, relatează Digi 24.

„Consiliul Federației, camera superioară a Parlamentului Rusiei, a interzis vineri accesul diplomaților britanici, inclusiv ambasadorului britanic, în clădirea sa”, relatează Reuters, citată de News.ro.

Senatorul Grigori Karasin a declarat că interdicția a fost un răspuns la decizia Marii Britanii de a exclude diplomații ruși din Parlamentul său.

„Decizia este destul de simplă, deși neplăcută, dar este necesară pentru această situație. Țara noastră trebuie să fie fermă în a-și susține propriile poziții și în a-și menține onoarea”, a subliniat Karasin, scrie News.ro.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a dat asigurări, într-o înregistrare video difuzată pe rețelele de socializare, că drapelul Ucrainei va flutura din nou în peninsula ucraineană Crimeea.

 „Celor condamnați să se târască nu vor reuși să le ia celor care sunt sortiți să zboare nici măcar Insula Șerpilor. De aceea, (steagul) albastru și galben a revenit pe insulă, iar într-o zi va reveni fără îndoială și în peninsulă, precum și în toate orașele și satele noastre ocupate, în timp ce imnul nostru național va răsuna în fiecare dintre ele”, a declarat Președintele ucrainean, citat în noaptea de joi spre vineri de agenția locală Ukrinform, scrie G4 Media.

Șeful adjunct al Statului Major Interarme belarus, generalul-maior Ruslan Kosighin, a declarat că în cazul unor „provocări occidentale”, forțele belaruse vor ataca în principal infrastructura Poloniei, relatează agenția de presă BelTA, citată de European Pravda.

Teritoriul Poloniei, precum și al statelor baltice, se transformă într-un teren de testare în care Statele Unite intenționează să declanșeze un alt conflict sângeros în Europa împotriva Federației Ruse și a aliaților săi”, a declarat Ruslan Kosighin, scrie News.ro.

„În același timp – și acest lucru ar trebui să fie înțeles în primul rând de leadershipul polonez – în cazul unui conflict, teritoriul Poloniei cu infrastructura sa militară devine o țintă prioritară a atacului, respectiv centre de luare a deciziilor, elemente ale sistemului de control, punctele de desfășurare permanentă a Forțelor Armate Naționale, arsenalele și bazele, precum și obiectele critice ale economiei lor și infrastructura de transport”, a spus Kosighin, mai scrie News.ro.

Fostul premier japonez, Shinzo Abe, a murit după ce a fost împușcat în timp ce ținea un discurs electoral în orașul Nara, din vestul țării.

„Glonțul care l-a ucis pe fostul lider japonez Shinzo Abe a intrat «suficient de adânc încât să-i ajungă la inimă», au declarat vineri medicii de la Universitatea Medicală Nara, într-o conferință de presă. Medicii nu au putut opri sângerarea, au adăugat oficialii medicali. Aceștia au adăugat că fostul premier nu avea semne vitale, atunci când a ajuns la spital”, scrie Digi 24.

Seară liniștită!

Lavrov a plecat de la Summitul G20 was last modified: iulie 8th, 2022 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: