Lansarea Revistei Legal Point nr. 2/2017

989       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Lansarea Revistei Legal Point nr. 2/2017 📅 15 decembrie 2017 București Lansarea Revistei Legal Point nr. 2/2017

Data 15 decembrie 2017
Locația Sala „I.L. Caragiale” a Hotelului Ramada Majestic

Recomandări

Vineri, 15 decembrie 2017, dupa decernarea Premiilor Științifice ale Uniunii Juriștilor din România, a avut loc evenimentul de lansare al numărului 2/2017 al Revistei Legal Point.

Sala „I.L. Caragiale” a Hotelului Ramada Majestic din București a fost gazda a nenumărate personalități ale vieții juridice, academice și culturale din România, care au onorat cu prezența acest moment festiv.

Astfel, prima intervenție a fost cea a doamnei Gilda Lazăr, care s-a declarat onorată și emoționată de prezența la acest eveniment, în continuarea momentului cuvântul fiind luat de filosoful Mihai Șora, care, cu adâncă emoție, a vorbit despre impasul în care se află țara noastră și a dat câteva exemple cu ajutorul cărora acesta poate fi depășit.

Continuarea lansării a fost asigurată de domnul Valeriu Stoica, noul editorialist al Revistei Legal Point, urmat fiind de rectorul Academiei de Studii Economice, domnul Nicolae Istudor, care a transmis celor prezenți mesajul comunității academice pe care o conduce. Personalitatea dreptului aniversată în acest an, domnul Nicolae Volonciu, a schimbat tonul discuțiilor, așa cum domnia sa a declarat, cu un discurs în stilul inconfundabil al domniei sale.

Directorul Arhivelor Naționale ale României, domnul Ioan Drăgan, a felicitat organizatorii evenimentului și a îndemnat participanții la festivitate să prețuiască nu doar arhiva curentă, ci și dosarele care se constituie după ce profesioniștii în drept săvărșesc actul de dreptate.

Domnul Septimiu Bourceanu, directorul Complexului Balnear și de Recuperare C.A.A. „Corpore Sano” din Techirghiol a menționat cu emoție că atât domnia sa, cât și echipa pe care o reprezintă se simt onorați de invitația la acest eveniment mai ales că, în luna decembrie a acestui an, sanatoriul balnear, primul privat din țară, împlinește cinci ani de activitate. Următorul invitat care a luat cuvântul a fost domnul prof. univ. dr. Alexandru Țiclea, cadru didactic și vicepreședinte al Universității Ecologice din București. Acesta a ținut să sublinieze că Legal Point este o „revistă tânără, dar plină de ambiție”, și a urat mult succes întregii echipe din spatele succesului publicației. În discursul său adresat personalităților care au dat curs invitației la lansarea numărului 2/2017 al Revistei Legal Point, președintele Universității „Titu Maiorescu” din București, prof. univ. dr. Iosif Urs a vorbit despre activitățile organizate cu prilejul comemorării unui secol de la trecerea în neființă a ilustrului cărturar care dă numele instituției de învățământ superior.

Următorul invitat special al momentului festiv de la Hotelul Ramada Majestic, domnul Virgil Munteanu, directorul executiv al Revistei Capital, a amintit de cei 25 de ani împliniți la începutul lunii decembrie de publicația de business pe care o conduce și despre care afirmă că este încă un sprijin pentru mediul de afaceri local. A urmat discursul domnului Silviu Manolescu, CEO BDO România, a cincea firmă de audit și consultanță din țară, cu o experiență de 25 ani în prestarea de servicii profesionale, care a amintit aspecte importante privind începutul și evoluția companiei. Doamna Mihaela Mangu, președintele Fundației ANAIS, a vorbit participanților despre proiectele acestei organizații, care luptă pentru apărarea drepturilor femeilor, în special, a victimelor abuzurilor din România, iar ultima intervenție a serii a aparținut doamnei Cristina Cazan, unul dintre fondatorii Revistei „Matricea Românească” din Alba Iulia.

Premiile acordate au fost următoarele:

  • Premiul Legal Point nr. 2/2017 în aprecierea lansării și susținerii proiectului cultural național „Matricea Românească”, domnului Adrian Bulboacă;
  • Premiul Legal Point nr. 2/2017 în aprecierea activității desfășurate în sprijinirea victimelor violenței în familie, Asociației ANAIS;
  • Premiul Legal Point nr. 2/2017 în aprecierea celor 25 de ani de învățământ juridic superior la Timișoara , domnului Lucian Bercea;
  • Premiul Legal Point nr. 2/2017 în aprecierea celor 25 de ani aniversați de BDO România, domnului Silviu Manolescu;
  • Premiul Legal Point nr. 2/2017 în aprecierea proiectului „Centenar Titu Maiorescu” derulat de Universitatea „Titu Maiorescu” pe parcursul anului 2017, domnului Iosif R. Urs;
  • Premiul Legal Point nr. 2/2017 în aprecierea carierei universitare și profesionale dedicate dreptului românesc, domnului Alexandru Țiclea;
  • Premiul Legal Point nr. 2/2017 în aprecierea numirii ca secretar de stat în Ministerul Justiției, doamnei Marieta Safta;
  • Premiul Legal Point nr. 2/2017 în aprecierea perseverenței în susținerea și reflectarea mediului de afaceri românesc pe parcursul ultimilor 25 de ani, Revistei Capital.
Lansarea Revistei Legal Point nr. 2/2017 was last modified: ianuarie 29th, 2018 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter