Lansarea Portalului de Jurisprudenţă Românească www.rolii.ro

5489       0
1 vot, medie: 3,00 din 51 vot, medie: 3,00 din 51 vot, medie: 3,00 din 51 vot, medie: 3,00 din 51 vot, medie: 3,00 din 5 (1 votes, average: 3,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Miercuri, 16 decembrie 2015,

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

începând cu ora 15:00

Sala Roma a Auditorium Pallady din Bulevardul Theodor Pallady nr. 40G, Sector 3, București

Institutul Român pentru Informații Juridice – Romanian Legal Information Institute – ROLII

în colaborare cu

CSM

Miercuri, 16 decembrie 2015, începând cu ora 15:00, în sala Roma a Auditorium Pallady din Bulevardul Theodor Pallady nr. 40G, Sector 3, București, are loc conferința de lansare a Portalului de Jurisprudență Românească www.rolii.ro, a anunțat CSM.

Acest eveniment marchează o etapă cheie în creșterea transparenței actului de justiție din România și în dezvoltarea și promovarea accesului liber, general și gratuit la informația juridică publică, legislația și jurisprudența românească și europeană. Portalul reprezintă un real instrument pentru unificarea practicii judiciare, fiind util atât cetățenilor – ca destinatari principali ai acestui proiect, dar și tuturor categoriilor de profesioniști implicați în domeniul justiției.

Proiectul se derulează prin Institutul Român pentru Informații Juridice – Romanian Legal Information Institute – ROLII în colaborare cu CSM, membru fondator și Wolters Kluwer România, cu implicarea tuturor categoriilor de profesioniști în justiție reprezentați de organizațiile profesionale membre fondatoare ale ROLII – INM, UNBR, INPPA, UNNPR și INR și cu sprijinul Regatului Țărilor de Jos.

Actualmente, atât sistemul judiciar, cât și justițiabilii și societatea, în general, simt nevoia unei practici judiciare unitare, constante, previzibile și conformă cu standardele europene. Diversitatea hotărârilor judecătorești pronunțate la nivel orizontal (instanțe de același grad) și la nivel vertical (instanțe de grade diferite) împietează asupra acurateței și justeței deciziei în sistemul judiciar, generând o anumită neîncredere a publicului în actul de justiție.

Prin lansarea portalului și publicarea tuturor hotărârilor judecătorești în spațiul virtual, integral și anonimizate, țara noastră se numără printre primele țări din Uniunea Europeană  în care cetățenii și profesioniștii în drept pot accesa gratuit hotărârile pronunțate de instanțele  din România.

Monitor Dosare

Membrii fondatori ROLII se asociază poziției exprimate în mod constant de Comisia Europeană în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare în sensul că accesul publicului larg la jurisprudență  va duce la o mai mare transparență și la o creștere a încrederii publicului în actul de justiție.

Până la data de 16 decembrie 2016, aproximativ 2 milioane de hotărâri judecătorești anonimizate vor fi publicate pe portal, urmând ca în perioada următoare să fie incluse hotărâri judecătorești definitive din ceilalți ani anteriori începând cu anul 2007. Portalul ROLII  va deține în aceste condiții un portofoliu de aproximativ 20.000.000 hotărâri judecătorești definitive.

Hotărârile judecătorești sunt disponibile la căutare după criterii de genul: instanța emitentă, dată sau/și număr hotărâre, obiect dosar, materie juridică, stadiu procesual cât și o căutare generală în textul hotărârii judecătorești.

Sunt invitați să participe la această acțiune membri CSM, președinții Curților de Apel din România, avocați și notari, cadre universitare din domeniul juridic, jurnaliști și reprezentanți ai ONG-urilor. La eveniment au confirmat prezența Excelența Sa, doamna Stella Ronner-Grubacic – Ambasadorul Olandei la București, precum și alți membri ai Corpului Diplomatic.

Sursa informației este comunicatul de presă publicat de CSM (www.csm1909.ro).

Lansarea Portalului de Jurisprudență Românească www.rolii.ro was last modified: decembrie 14th, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter