Lansare de carte Lansare de carte: „Viața la omoruri”

3023       0

[CUM A FOST] Lansare de carte: „Viața la Omoruri”, de Dan Antonescu 📅 25 martie 2019 București [CUM A FOST] Lansare de carte: „Viața la Omoruri”, de Dan Antonescu

Data 25 martie 2019
Locația Centrul Cultural al MAI (Str. Mihai Vodă nr. 17, sector 5, București)

Ca parte a strategiei editoriale a Grupului Universul Juridic, de a aduce în atenția publicului profesioniști din largul spectru al vieții juridice românești și activitatea prodigioasă a acestora în slujba legii, la Editura Neverland a văzut lumina tiparului un nou volum de excepție, intitulat „Viața la Omoruri”, semnat de Dan Antonescu, colonel în rezervă, fostul șef al Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei.

Lansarea acestei deosebite cărți a avut loc de Ziua Poliției Române, la data de 25 martie a.c., în prezența unui public numeros, la Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne din București, situat pe Str. Mihai Vodă nr. 17.

Numeroși specialiști, unii foști colegi ai autorului, jurnaliști, dar și cititori pasionați de tainele acestei profesii au profitat de distinsa reuniune pentru a afla aspecte inedite din activitatea profesională de peste două decenii a autorului și culisele unei meserii misterioase, dar fascinante, deopotrivă.

Printre invitații speciali ai evenimentului s-au regăsit Președintele Grupului editorial Universul Juridic, Nicolae Cîrstea, fostul ministrul de Interne Doru Viorel Ursu, dar și fostul șef al Poliției Capitalei, Gelu Drăjneanu.

Comandă cartea „Viața la omoruri”

„Dacă îți găsești o meserie care îți place, n-ai să mergi la muncă nicio zi în viața ta (…) Am început cartea aceasta din cauza prietenilor. Și am terminat-o datorită lor. Eu am vrut să nu fie o carte polițistă, ci o carte normală, o carte care să transmită cititorului care este atmosfera reală în cadrul unui colectiv”, a declarat autorul, citat de jurnaliștii Observator, buletinul de știri al postului de televiziune Antena1.

În prefața lucrării, scriitorul și realizatorul de televiziune Stelian Tănase notează următoarele: „Aici pătrundem, grație profesiei practicate în trecut de autor, în subteranele societății – este o lume la care avem acces sporadic, numai când un titlu provocator sau sinistru își face loc pe prima pagina. Și asta se intâmplă când o crimă abominabilă se petrece undeva. De obicei, în medii sordide, la periferie, având ca protagoniști adevarați monștri umani. Aceste subterane le scotocește Dan Antonescu pentru cititorul avid de povești polițiste, care nu sunt rodul fanteziei, ci sunt inspirate din realitatea cea mai frustă. Plonjăm întâi în lumea Poliției, aceea care caută zi și noapte făptașii. O întreaga galerie de figuri de polițiști, procurori, avocați se perindă prin pagini. Sunt descrise cu simț de observație. Este o ocazie foarte rară de a afla ceva despre această lume discretă, ascunsă privirilor din afară. O lume care se mișca conform unor reguli scrise, dar mai ales nescrise. Surprinde realismul. Autorul nu se lasă dus nici de nostalgie, nici de fabulații”.

Jurnaliștii cotidianului Adevărul menționează că volumul publicat de Dan Antonescu la Editura Neverland „(…) le împărtășește cititorilor atmosfera din interiorul Serviciului Omoruri în momentele cele mai tensionate, în care ofițerii erau pe urmele unor asasini odioși. «Viața la Omoruri» a lui Antonescu este o mărturie despre trăirile și sentimentele judiciariștilor, când se află în fața unui asasin. Iar cititorii vor fi surprinși să descopere că în spatele durității firești pe care o presupune această meserie există o doză normală de sensibilitate, chiar dacă e bine escamotată. Practic, cazurile adunate aici, unele dintre cele mai grele din istoria Serviciului, fac din «Viața la Omoruri» un roman polițist după o poveste reală, originalitatea venind din faptul că nu a fost adăugat ingredientul «romanță» imaginat de autor, dar și un manual pentru tinerii polițiști”.

Volumul, acum la preț promoțional, este disponibil pe cea mai mare librărie de carte juridică din România, UJmag.ro. Mai multe detalii, în linkul următor ➡️ https://bit.ly/2TZnN7j

[CUM A FOST] Lansare de carte: „Viața la Omoruri”, de Dan Antonescu was last modified: aprilie 8th, 2019 by Universul Juridic

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: