Lansare de carte [CUM A FOST] Lansare de carte: Seria „Cogito” - Reflecții și rime din pretoriu adunate, Viața prin ochii unui avocat - Ediția a II-a și Cugetările unui jurist - Ediția a II-a

236       0
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[CUM A FOST] Lansare de carte: Seria „Cogito” – Reflecții și rime din pretoriu adunate, Viața prin ochii unui avocat – Ediția a II-a și Cugetările unui jurist – Ediția a II-a 📅 03 octombrie 2020 București [CUM A FOST] Lansare de carte: Seria „Cogito” – Reflecții și rime din pretoriu adunate, Viața prin ochii unui avocat – Ediția a II-a și Cugetările unui jurist – Ediția a II-a

Data 03 octombrie 2020
Locația The Garden – JW Marriott, Calea 13 Septembrie nr. 90, Sector 5, București

Recomandări

Editura Universul Juridic a organizat sâmbătă, 3 octombrie 2020, o triplă lansare de carte din Seria „Cogito”, un triptic versatil, marcat de talent, umor fin și pătrunzătoare observație, semnat de către prof. univ. dr. Mihai Adrian Hotca, rector al Universității „Nicolae Titulescu” din București și binecunoscut avocat.

 

Seria respectivă cuprinde trei cărți, „Reflecții și rime din pretoriu adunate”, „Viața prin ochii unui avocat – Ediția a II-a” și „Cugetările unui jurist – Ediția a II-a”, toate publicate la Editura Universul Juridic, lucrări care se găsesc deja în aproape toate librăriile importante din țară.

 

Evenimentul, susținut de parteneri de cursă lungă ai Grupului Editorial Universul Juridic (Tudor. Personal Tailor, Avincis și Berea TNR), s-a desfășurat într-o ambianță selectă, în grădinile hotelului JW Marriott din București, fiind onorată de cunoscuți reprezentanți ai comunității juridice, ai mediului academic și de business din România.

 

Evenimentul de lansare a Seriei „Cogito” a fost deschis de către președintele Grupului Editorial Universul Juridic, Nicolae Cîrstea, cel care a salutat asistența, a prezentat lucrările și a subliniat valențele scriitoricești ale autorului, precum și excepționala manieră de colaborare a domniei sale cu editura.

 

Preț de mai bine de un sfert de oră, cei prezenți au putut afla de la prof. univ. dr. Ovidiu Predescu, prim-vicepreședinte al Uniunii Juriștilor din România și unul dintre cei care cunosc în amănunt opera scriitorului Mihai Hotca, amănunte relevante despre „facerea” volumelor lansate, despre felul în care a pornit la drum, în scris, talentatul autor și care este miza de fond a cărților din serie.

 

Oaspeții lansării au aflată că volumul „Reflecții și rime din pretoriu adunate” cuprinde două părți: prima parte, intitulată „Reflecții”, completează eseurile cuprinse în precedentele două ale seriei și analizează puncte de vedere despre subiecte importante sau actuale relevante. Acolo sunt abordate teme precum: „Novicele și specialistul”; „Eroii, gloria și uitarea învinșilor sau anonimilor”; „Conștiința și inteligența artificială”; „Partidele politice – organizații anacronice”; „Culegătorii de scame” etc.

 

Cea de-a doua parte a cărții, denumită „Rime din pretoriu adunate”, este destinată unor texte rimate prin care autorul încearcă să pună în lumină cusururi sau virtuți umane ori să surprindă, în forme neconvenționale, teze și aspecte din societate. Acestea au fost inspirate de către protagoniști ai pretoriului (sălilor de judecată), de către alți participanți la actul de justiție ori de întâmplări aflate în mai mare sau mai mică legătură cu fenomenul juridic.

 

Cel de-al doilea vorbitor al ceremoniei de lansare a fost prof. univ. dr. Ioan Chelaru, președinte al Uniunii Juriștilor din România, cel care a remarcat succesul de public al scrierilor profesorului Mihai Hotca. Referindu-se la „Viața prin ochii unui avocat, domnia sa a subliniat faptul că prima ediție a cărții s-a epuizat la un an de la apariția acesteia pe piață, cu toate că a fost publicată într-un tiraj generos. Vorbitorul a salutat, de asemenea, noua ediție a lucrării, revizuită și adăugită, mult mai adânc ancorată în actualitate.

 

Despre cea de-a treia lucrare, Cugetările unui jurist – Ediția a II-a, a vorbit, cu emoție și  modestie, însuși autorul, care a mulțumit organizatorilor, partenerilor și participanților pentru alăturarea lor, în varii feluri, acestui moment aparte: „«Cugetările unui jurist» reprezintă dovada că am continuat să acord timp de reflecție ambelor personaje, adică atât juristului, cât și „nejuristului”, chiar dacă, în mod disproporționat (în favoarea primului), având credința că cel care exercită profesia într-o manieră în care aceasta este mai degrabă echivalentă unui hobby și-a greșit vocația. Fiind conștient că profesia nu trebuie să se identifice cu pasiunile, în scopul evitării riscului ca întreaga energie să-mi fie acaparată de domeniul Dreptului, am continuat abordarea unor subiecte extrajuridice și am ajuns să-mi public gândurile într-o serie pe care vă invit să o descoperiți!”

Seria „Cogito” - Reflecții și rime din pretoriu adunate, Viața prin ochii unui avocat - Ediția a II-a și Cugetările unui jurist - Ediția a II-a

 


Sâmbătă, 3 octombrie 2020, va avea loc evenimentul de lansare a Seriei „Cogito” a domnului prof. univ. dr., av. Mihai Adrian Hotca, Universitatea „Nicolae Titulescu” din București, serie ce conține trei cărți, intitulate: Reflecții și rime din pretoriu adunate, Viața prin ochii unui avocat – Ediția a II-a, și Cugetările unui jurist – Ediția a II-a, publicate la Editura Universul Juridic.

 

Lansarea este organizată cu sprijinul:

 

În cadrul evenimentului de lansare a Seriei „Cogito” vor lua cuvântul:

– Prof. univ. dr. Ovidiu Predescu, Prim-vicepreședinte, Uniunea Juriștilor din România

– Prof. univ. dr. Ioan Chelaru, Președinte, Uniunea Juriștilor din România

Nicolae Cîrstea, Președinte, Grup Editorial Universul Juridic

 

Evenimentul se va desfășura începând cu ora 13:00, la The Garden – JW Marriott (Calea 13 Septembrie nr. 90, Sector 5, București).

*Accesul se va face pe bază de invitație

*Număr limitat de locuri în conformitate cu legislația în vigoare și respectând normele de distanțare socială

 

Comandă seria „Cogito”

 

[CUM A FOST] Lansare de carte: Seria „Cogito” – Reflecții și rime din pretoriu adunate, Viața prin ochii unui avocat – Ediția a II-a și Cugetările unui jurist – Ediția a II-a was last modified: octombrie 5th, 2020 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter