Lansare de carte „Executarea silită. Dificultăți și soluții practice. Volumul 3”

5 apr. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 183

 

Executarea silită, pe nedrept considerată aridă și neprietenoasă, este, în realitate, mereu provocatoare și se lasă mereu descoperită.

În executarea silită fiind vorba despre oameni, se impune să fie căutate și oferite cele mai adecvate și raționale analize și interpretări ale textelor de lege reci și tehnice.

Astfel, continuând seria de analiză a problematicilor ridicate de practica execuțională, volumul 3 al lucrării „Executarea silită. Dificultăți și soluții practice” conține 40 de articole, suma totală a articolelor cuprinse în cele trei volume ale proiectului ajungând la 172.

Selecția celor 40 de articole cuprinse în volumul 3 s-a făcut în funcție de frecvența și dificultatea practică a problematicilor pe care le conțin, structurate, așa cum am obișnuit deja cititorii, pe Secțiuni ordonate după logica și coerența Codului de procedură civilă, pentru a face cât mai facil cititorilor identificarea temelor care îi interesează.

Astfel, volumul 3 conține Secțiuni dedicate deschiderii dosarului de executare și încuviințării executării silite/intervenției altor creditori/cheltuielilor de executare/contestația la executare/poprirea/urmărirea mobiliară și imobiliară/executarea silită directă/executarea titlurilor referitoare la minori/despre starea de urgență și executarea silită.

Sperăm ca acest volum, alături de primele două, să contribuie la o mai facilă înțelegere a executării silite, la clarificarea unor probleme spinoase, la deschiderea către abordări diferite ori doar către perspective noi de reflecție și analiză.

Mulțumim Editurii Universul Juridic, care a făcut posibil acest proiect, într-o formă grafică deosebită, pentru promptitudinea și profesionalismul arătate în această colaborare.

Autorii

Prof. univ. dr., jud. Evelina Oprina, Tribunalul Ilfov

Jud. Vasile Bozeșan, Tribunalul Ilfov

Lansare de carte „Executarea silită. Dificultăți și soluții practice. Volumul 3” was last modified: aprilie 5th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter