Lansare de carte Lansare de carte „Drept constituțional”, autori: Vlad Constantinesco, Stéphane Pierré-Caps

1629       0

Centrul pentru Studii de Drept Natural și Analiză Normativă (CSDNAN), Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene, Facultatea de Drept a Universității din București, STOICA & Asociații și Editura Universul Juridic organizează evenimentul de lansare a lucrării „Drept constituțional”, scrisă de Vlad Constantinesco și Stéphane Pierré-Caps.

Evenimentul va avea loc marți, 17 mai, începând cu ora 17.00, la Facultatea de Drept a Universității din București, în sala Constantin Stoicescu.

Lucrarea a fost publicată în colecția Centrului pentru Studii de Drept Natural și Analiză Normativă, EUNOMIA, la Editura Universul Juridic.

Colecția EUNOMIA este un proiect editorial realizat în parteneriat de către Centrul pentru Studii de Drept Natural și Analiză Normativă de la Universitatea din București și Editura Universul Juridic. Colecția este dedicată publicării unor cercetări și eseuri, elaborate de autori români sau străini, în domeniul analizei normative, sub toate aspectele și implicațiile sale – de la fundamentele filosofice până la doctrinele juridice și la politicile publice subsumate diferitelor curente de gândire ale dreptului natural sau altor curente de gândire în dialog cu acestea. Monografiile, antologiile tematice, edițiile speciale vor consolida infrastructura intelectuală necesară pentru a susține structurile legale și instituționale ale bunei ordini sociale, cum sugerează chiar denumirea colecției.

Cartea privește extraordinara extindere politică și geografică a constituționalismului contemporan, reflectând fidel opțiunile intelectuale comune celor doi autori, care lămuresc realități și teorii constituționale adesea trecute sub tăcere. În fața construcției europene actuale, se pune întrebarea: „Dacă nu există un stat fără constituție, poate exista o constituție fără stat?”

Lucrarea rezervă un loc privilegiat nu doar cetățeniei, ci, mai ales, naționalității. Dezvoltările consacrate europenizării și internaționalizării dreptului constituțional, în general, și funcției constituante, în particular, importanța acordată Convenției europene a drepturilor omului și jurisprudenței Curții de la Strasbourg sunt unele dintre cele mai ilustrative actualizări ale dreptului constituțional contemporan. Judecătorii constituționali devin încarnarea democrațiilor constituționale contemporane. Densitatea scriiturii și stimularea cititorului prin caracterul provocator al abordărilor, prezentarea ireproșabilă, bogăția semantică și cosmopolitismul cultural al autorilor fac din această lucrare un manual de referință pentru începutul secolului al XXI-lea.

MODERATOR: Prof. univ. dr., av. Răzvan Dincă, Decan, Facultatea de Drept, Universitatea din București.

ALOCUȚIUNI:

Prof. univ. dr.  emerit Vlad Constantinesco, coautor al lucrării,  Universitatea din Strasbourg – Franța

Prof. univ. dr. Stéphane Pierré-Caps, coautor al lucrării, Universitatea din Lorraine – Franța

Prof. univ. dr. emerit, av. Valeriu Stoica, coordonatorul colecției EUNOMIA; Founding Partner STOICA & Asociații; Facultatea de Drept, Universitatea din București

Acad. prof. univ. dr. Corneliu Bîrsan, Secția de Științe Economice, Juridice și Sociologie, Academia Română

Prof. univ. dr. Simina Tănăsescu, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Prof. univ. dr., av. Ștefan Deaconu, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Prof. univ. dr., av. Flavius Antoniu Baias,  Facultatea de Drept, Universitatea din București

Prof. univ. dr. Marian Nicolae, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Prof. univ. dr. Diana Dănișor, traducător  lucrare, Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova

Nicolae Cîrstea, Președinte, Grupul editorial Universul Juridic

Participarea la eveniment se va face prin înregistrare, prin completarea formularului de mai jos.

 

INTRAREA ESTE LIBERĂ, FĂRĂ TAXĂ DE PARTICIPARE!

 

Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați:

0733.674.555
conferintele@universuljuridic.ro

 


* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc.
Completarea prezentului formular, plata taxei de participare, logarea dumneavoastră în platforma evenimentului sau orice corespondență din partea reprezentanților Universul Juridic, precum și prin participarea dumneavoastră la eveniment, semnifică acceptarea termenilor și condițiilor privind organizarea acestuia. Astfel, vă exprimați acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal de către Universul Juridic pentru a primi informații cu privire la acest eveniment/alte evenimente Universul Juridic, oferte și/sau prezentări ale Universul Juridic, dar și newsletter. Tototdată, completând acest formular, vă dați acordul și față de folosirea fotografiilor și/sau înregistrărilor video și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

Lansare de carte „Drept constituțional”, autori: Vlad Constantinesco, Stéphane Pierré-Caps was last modified: mai 17th, 2022 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: