Lansare de carte. Andreea Șerban, Alina Șerban: „Mai mult decât un avocat”

21 sept. 2017
Vizualizari: 1813
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Un altfel de argument pentru cariera unui… altfel de avocat

Preot și autor, Marian Șerban

Atunci când am fost rugat de fiicele mele să scriu o scurtă prefață pentru noua lor carte, m-am regăsit în situația de a emite câteva gânduri despre un domeniu destul de inedit față de preocupările mele. Și totuși, homo sum, nihil humani a me alienum puto[1] Ca ființă umană, dar și în calitatea mea de preot, m-am întrebat cu ce aș putea rezona atunci când vine vorba despre vocația avocatului.

În limba română, cuvântul „avocat” provine, pe filieră franceză (avocat), din limba latină (advocatus, din ad + vocare = advocare, „a chema în ajutor”). Așadar, un avocat este acea persoană care vine în ajutorul semenilor săi, fiind totodată un garant al respectării legii. Cum ar trebui el să se poziționeze, prin urmare, față de triada Dreptate-Lege-Adevăr.

M-am regăsit, la rându-mi, în paginile acestei cărți, în observația că orice om este unic, și asta prin dat divin. Cred că acest nou ideal al Avocatului Diferit se referă la acel profesionist al universului legilor care știe să reabiliteze dreptatea unică a celui pe care îl apără în raport cu Legea omenească. Un astfel de avocat trebuie să fie un bun observator al diferitului, al unicității celorlalți. În plan omenesc, va reuși acest lucru prin raportarea la dreptatea omenească și la adevărul factual. În plan divin, va trebui să se revendice de la faptul că suntem chemați să devenim, cu toții, unici și diferiți întru Dumnezeu. În plan divin, dreptatea nu este mai presus de Adevărul Etern, iar cea care le sublimează pe toate în ființa lui Dumnezeu este Dragostea. Omul se regăsește cu adevărat unic în Hristos, și anume în Dragostea Lui.

Cred că „un altfel de avocat” tocmai la aceasta ar putea să lucreze: ca omul, plasat în perspectiva Adevărului, să aleagă calea strâmtă și relativă a dreptății, spre a se face, prin unicitatea dragostei jertfelnice a lui Hristos, părtaș acestei unicități a Dreptății divine, bucurându-se de ea.

De aceea vă invit, cu drag, la lectură, cu urarea-îndemn:

Bucurați-vă de carte!


[1] Om sunt și nimic din ceea ce este omenesc nu îmi este străin (lb. lat. în text – n.a.).


Prefață

John Thompson,

Corporate Consultant, Metropolis – UK

 

E o plăcere să îmi exprim gândurile cu privire la Andreea și Alina. Cele două avocate au lucrat foarte serios pentru a-și dezvolta un business și o nișă în România. Iar în timp ce lucrau în domeniu au reușit să își continue educația în domenii nelegate de avocatură, să se dezvolte și să își creeze viața așa cum și-au dorit-o.

Dacă ești avocat sau ai o profesie legată de avocatură, trebuie să citești această carte – din mai multe motive. Autoarele au o experiență bogată și îndelungată în profesia legală. Sunt unice: nu doar pentru că sunt gemene identice și lucrează amândouă în domeniul juridic, ci și pentru că au curaj, dau dovadă de pasiune și creativitate… calități care au jucat un rol semnificativ în căutarea și deschiderea unei căi noi în gândirea și profesia de avocat.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Așadar, care este această cale? Este una pe care mulți o cred imposibilă și prea departe de realitate pentru ca un avocat să o ia în serios… deși, exact din acest motiv, poate că tu ar trebui să o faci.

Cercetarea, timpul și precizia pe care Andreea și Alina le-au dedicat pentru a scrie această carte pot sta la baza unei mișcări de care ar putea beneficia profesioniștii din domeniul legal – mai noi sau mai vechi. Niciodată nu a mai fost publicată o lucrare atât de provocatoare pentru un domeniu care a rămas tradițional de-a lungul istoriei.

Conceptul este simplu, însă foarte puternic și are pași ușor de urmat și de înțeles. Provocarea cititorilor este legată entuziasmul și de modul în care se vor lăsa influențați – sau nu – în acțiune și în a deveni diferiți.

Nu sunt multe cărțile care îți pot schimba viața, dar aceasta este! Întrebarea pe care trebuie să ți-o pui este „sunt pregătit?”… Faptul că citești aceste rânduri sugerează că ești.

 


„Sunt «martorul» evoluției profesionale a colegelor Alina și Andreea Șerban: le-am văzut cum au reușit să devină «unice și diferite», parafrazând titlul uneia dintre cărțile scrise de ele. M-au impresionat pasiunea și energia cu care se implică în tot ce își propun să facă.

Cele două doamne sunt dovada că profesia de avocat contribuie la dezvoltarea personal și profesională, permițând celor care își doresc, să prezinte societății și cealaltă față a avocatului, îndepărtată de tiparele dreptului.”

Avocat Ion Dragne – Decan al Baroului București


„I have been collaborating with Șerban & Șerban since 2002. They definitely are not the typical lawyers who stay in the office and go to courts.

They are „hands on” lawyers with great inter-personal skills and high EQ. I have enjoyed their solutions based focus and business attitude. They have solved complex situations for us, and, believe me, there were many …”

Konstantinos Diamantopoulos, Member of the BOD, Marathon Invest, Viva Credit IFN


„Le cunosc pe autoarele Alina și Andreea atât din perspectiva profesională, cât și din perspectiva umană, personală, ca pe două persoane unice și diferite, așa cum spune titlul primei cărți a lor, cu dorința de dezvoltare, capabile de inovație și de realizarea unei conexiuni interdisciplinare între zona psihologică pe care o aprofundează și zona juridică în care excelează. Pentru mine, cuvintele așezate în această carte se constituie ca o punte și în același timp un curcubeu, aș zice, între două domenii, rezultatul fiind unul de excepție ce cu siguranță are ca finalitate o lume dacă nu mai bună, măcar un pic mai bună. A fi psiholog înseamnă înainte de orice a fi empatic, iar acest lucru poate fi aplicat și de cel ce are calitatea de avocat DFL. Cunoștințele pe care psihologia le poate aduce în sfera socială se pot transfera cu eleganță către științele juridice ce sunt fundamental clădite pe un eșafodaj pro social. Întotdeauna relația om-om și nu om-profesionist va fi cea care va prima, de aceea cred că un client și-ar dori să interacționeze cu un avocat ce integrează în personalitatea sa cunoștințe psihologice și de dezvoltare personală. Felicit această inițiativă cu toată considerația și prietenia pentru autoare și cred că astfel de viziuni pot conduce către a lume în care fiecare dintre noi să fie In mundi Co mundi – Pro mundi.”

Psiholog, conf. dr. Emil Gătej


„Colaborarea noastră cu Șerban & Șerban – pot spune astăzi – face parte din succesul companiei noastre. Andreea și Alina, pe lângă pregătirea profesională și etică, se remarcă prin modul lor mărinimos de implicare cu tot sufletul în rezolvarea problemelor legale. Modul de gestionare a relațiilor profesionale și interumane, astăzi, după aproape 20 ani, reprezintă siguranță și încredere într-o relație de colaborare, pe lângă o frumoasă prietenie – și spun acestea din toată inima. Cred că aceasta carte va fi un real succes pentru orice avocat care dorește să facă diferența în plan profesional pentru clienții lui.”

Kostas Mitzalis, S.C. Golden Foods S.R.L.

Lansare de carte. Andreea Șerban, Alina Șerban: „Mai mult decât un avocat” was last modified: septembrie 21st, 2017 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: