La un pas de carantină

22 mart. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 122

Intră sau nu Capitala în carantină? Aceasta este întrebarea de pe buzele bucureștenilor, la începutul acestei săptămâni. Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență s-a întrunit, duminică, și a decis ca, începând de luni, ora 00:00, să fie prelungite restricțiile în București, pentru o perioadă de 14 zile. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a precizat că nu exclude măsura carantinei în București, în cazul în care rata de infectare depășește 6 la mia de locuitori.

„Nu putem exclude acest lucru și după 6 la mie și senzația mea este că vom ajunge acolo în câteva zile, nicio măsură nu poate fi eliminată încă o dată. (…) Așteptarea mea este ca incidența să treacă de 6 la mie în București. Nu am niciun motiv să cred că lucrurile s-au schimbat fundamental în ultimele 24 de ore”, a afirmat ministrul Voiculescu, scrie News.ro.

Ministrul susține că vor fi revizuite toate criteriile pentru impunerea carantinei.

„Aceleași măsuri cu care ne-am obișnuit, aceleași măsuri care se iau în carantină peste tot în țară. Aceleași măsuri trebuie luate și în București. Închiderea centrelor comerciale, iertați-mă, dar între a închide școli și a închide centrele comerciale, cel puțin peste weekend, de exemplu, preferința mea și cred că preferința Guvernului este cât se poate de clară și cred că este preferința fiecăruia dintre noi”, a mai explicat Voiculescu, mai arată News.ro.

„Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că, în cazul în care Bucureștiul ajunge la o rată a infectărilor de 6 la mia de locuitori, atunci nu vor mai putea fi făcute cursuri, potrivit ordinului comun al Ministerului Educației și Sănătății, fiind posibil să fie luată măsura carantinării zonale, atât în Capitală, cât și în localitățile limitrofe, aflate deja în carantină, astfel încât «circulația să fie limitată, să evităm aglomerația, în special în mijloacele de transport în comun, în piețe, mall-uri. Evident că deplasarea va trebui făcută în cazurile în care este nevoie și cu declarație pe propria răspundere»”, mai arată News.ro.

Presa mai scrie că Timișoara și comunele limitrofe rămân în carantină.

„Măsura a fost deciză de Raed Arafat, după consultări cu conducerea Ministerului Sănătății, și este valabilă pentru încă 72 de ore, «fiind necesară până la găsirea unei soluții viabile la nivel județean sau național»”, relatează Digi 24.

„Ca urmare a situației existente în perimetrul format din raza administrativ-teritorială a municipiului Timișoara și a comunelor limitrofe, unde rata de incidență este ridicată, iar în baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI în județul Timiș, a atins capacitatea maximă, în vederea limitării riscului ridicat de transmiterea a coronavirusului SARS-CoV-2 printre comunitățile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din Județul Timiș, respectiv, municipiul Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăvița, cu aplicabilitate imediată din data de 22.03.2021, ora 00:00, se arată într-un comunicat transmis de Grupul de Comunicare Strategică, mai arată Digi 24.

Presa mai scrie că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, infirmă „zvonurile” privind intenția Guvernului de a reduce veniturile medicilor.

„Am fost, astăzi, în vizită la un centru de vaccinare și la un spital. Am fost surprins să aflu de zvonurile împrăștiate de diverse persoane iresponsabile, că Guvernul ar avea în plan reducerea veniturilor medicilor în general, a personalului ATI sau a celor care duc în momentul ăsta greul pandemiei. Nu a fost nicio discuție în Guvern sau în coaliție despre așa ceva, iar poziția Ministerului Sănătății vă asigur că este clară: nici gând”, a scris ministrul Sănătății, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, arată Agerpres.

Guvernul a aprobat, vineri, plafonul garanțiilor pe 2021 pentru Programul „Noua Casă”.

„În ședința de Guvern, de astăzi, am aprobat hotărârea prin care se acordă plafonul pentru «Noua Casă». Un program important, este ultimul an din acest program 2017 – 2021, un plafon de 1,5 miliarde de lei. Sunt sigur că foarte mulți români așteptau acest program”, a declarat premierul Cîțu, într-o conferință de presă, la Palatul Victoria, scrie Agerpres.

News.ro scrie și despre modificările care ar putea fi aduse de ministerul Justiției procedurii restructurării și insolvenței, în urma transpunerii unei directive a Uniunii Europene.

„Întrucât acest mecanism, în reglementarea în vigoare, s-a dovedit ineficient și neatractiv, se propun prin proiectul de lege proceduri clare, simple și eficiente, care să încurajeze companiile și creditorii să apeleze la restructurare încă de la primele semne de dificultate.  Cresc, astfel, șansele de redresare a afacerilor, sunt salvate locuri de muncă și valoarea din companiile românești”, a transmis, vineri, Ministerul Justiției, într-un comunicat de presă, scrie News.ro.

„Suspendarea pe o perioadă determinată a executărilor silite, regula păstrării de către debitor a administrării afacerii, cerințe de vot echilibrate, procedura suplă de confirmare de către instanță a rezultatelor negocierilor sunt doar câteva dintre instrumentele care ne așteptăm să aducă eficiență acestor proceduri. Sunt create, în spiritul Directivei, garanții adecvate pentru creditori, care să le confere încredere pentru a finanța o restructurare a afacerii și să le asigure o recuperare a creanțelor superioară celei din insolvență”, a mai transmis MInisterul Justiției, mai arată News.ro.

Crește numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 și la sud de Dunăre. Bulgaria anunță noi cifre record la un nivel-record de la debutul epidemiei, în martie 2020.

„În ultimele 24 de ore, au fost raportate 2.541 de cazuri noi de infectare, ridicând numărul total la 302.480, într-o țară cu 7 milioane de locuitori. Bilanțul deceselor persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 a ajuns la 11.966. Al treilea val al epidemiei a determinat guvernul să decidă închiderea grădinițelor, școlilor, restaurantelor, magazinelor mari și sălilor de sport începând de luni, cu zece zile înaintea alegerilor legislative de la 4 aprilie”, relatează Libertatea.

Seară frumoasă!

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
La un pas de carantină was last modified: martie 22nd, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter