La un pas de 10.000 de cazuri noi de COVID-19 pe zi

5 nov. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 220
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID -19 crește în mod îngrijorător. Joi a fost atinsă o nouă cifră record: 9.714 cazuri noi.

„Până astăzi, 5 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 276.802 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19).  191.085 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.714 cazuri noi de persoane infectate cu SARS- CoV- 2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, relevă datele transmise joi, scrie News.ro.

„Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este în București 4,45. În trei județe – Sălaj, Timiș și Cluj – valoarea acestui coeficient este peste 5. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 2.039 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 7.540 de  persoane diagnosticate cu infecție cu SARS- CoV-2 au decedat”, relatează News.ro.

Medicul Alexandru Rafila, candidat PSD la alegerile parlamentare, a estimat, joi, că este posibil ca în România, până în luna decembrie, să se depășească 25.000 de cazuri pe zi de persoane infectate cu coronavirus.

„Întrebat într-o conferință de presă la PSD dacă este posibil ca până în luna decembrie să se depășească 25.000 de cazuri noi pe zi de COVID-19, Rafila a zis: «Da, este o variantă posibilă. Dacă astăzi avem aproape 10.000 de cazuri, vă dați seama că am avut câte un salt de la o săptămână la alta și mă refer la media cazurilor, nu la o zi nume, inițial de 500 de cazuri, ulterior de 1.000, acum avem un salt de aproape 2.000 de cazuri de la o săptămână la alta și atunci, în mod evident, dacă asistăm la intervale de 7 zile, 10 zile, că avem un salt major. Se poate ajunge la această situație»”, menționează Cotidianul.

“În opinia sa, problema «majoră» nu este a numărului de cazuri, ci este legată de pacienții care au forme medii și care trebuie internați și de cei care au forme grave și trebuie duși la Terapie intensive”, mai scrie Cotidianul.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, s-a aflat joi, 5 noiembrie 2020, în vizită la Satu Mare. Referitor la restricțiile din preajma sărbătorilor de iarnă, Tătaru a declarat că totul depinde de cum vor respecta cetățenii regulile în perioada următoare.

 „Depinde de noi ce se întâmplă de Sărbători. Haideți să ne gândim ce va fi peste o săptămână, peste două săptămâni, de Sfântul Nicolae dacă vreți. Ține foarte mult de noi. Pentru a opri o crește a transmiterii în comunitate avem nevoie de cel puțin trei săptămâni în care trebuie să respectăm niște reguli. Mai avem nevoie de încă trei săptămâni ca să scădem ca număr de cazuri. Scăzând ca număr de cazuri avem un indice care ne permite să avem și anumite relaxări sau reluări de activitate. În aceste condiții, cum suntem astăzi încă suntem la momentul în care pregătim acele momente”, a subliniat Ministrul Sănătății, scrie Adevărul.

India este la un pas să lanseze primul vaccin anti-COVID.

„Un vaccin contra COVID-19 susținut de guvernul indian ar putea fi lansat încă din februarie, cu luni mai devreme decât era de așteptat, deoarece studiile din ultima etapă încep luna aceasta și până acum au arătat că este sigur și eficient, a declarat un cercetător din guvern. Bharat Biotech, o companie privată care dezvoltă COVAXIN împreună cu Consiliul Indian de Cercetare Medicală (ICMR), condus de guvern, spera să lanseze vaccinul doar în al doilea trimestru al anului viitor. «Vaccinul a demonstrat o eficacitate bună», a declarat joi cercetătorul senior ICMR Rajni Kant, care este, de asemenea, membru al grupului de lucru pentru COVID-19. «Se așteaptă ca până la începutul anului viitor, în februarie sau martie, să fie disponibil»”, notează Cotidianul.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, actul normativ care modifică art. 199 alin. (2) din Legea 286/2009 privind Codul penal.

„Proiectul de lege a fost inițiat de către deputata PNL Adriana Săftoiu prevede că urmărirea penală poate fi declanșată din oficiu în cazurile de violență domestică. «În cazul infracțiunilor prevăzute în art. 193 și art. 196 săvârșite asupra unui membru de familie, acțiunea penală poate fi pusă în mișcare și din oficiu», prevede legea promulgată de șeful statului. (…) Proiectul de lege a fost adoptat pe 5 martie 2018 de Senat, ca prim for sesizat, și decizional de Camera Deputaților pe 13 octombrie”, mai arată News.ro.

Seară frumoasă!

La un pas de 10.000 de cazuri noi de COVID-19 pe zi was last modified: noiembrie 5th, 2020 by Claudiu Pamuc
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter