La nivel național, avocații și-au dorit un tablou al onorariilor minimale

3 oct. 2017
Vizualizari: 1499

Nicolae Cîrstea: 186 de ani de avocatură în București, o aniversare frumoasă a Baroului București. Suntem împreună cu dl decan Sergiu Stănilă. Bine vă regăsim, d-le decan!

Sergiu I.  Stănilă: Bine vă regăsesc și eu, de data aceasta la București, d-le Cîrstea. Nu pot decât să mulțumesc pentru invitația deosebit de generoasă a d-lui decan Dragne, Baroului București, și să-l felicit, atât pe el, cât și pe colegii domniei sale din cadrul Consiliului Baroului București, pentru această manifestare deosebită.

Nicolae Cîrstea: O conferință cu o temă extrem de interesantă – „Relația avocatului cu statul” –, propusă de Baroul București pentru invitații săi. Care este opinia dumneavoastră? Cât este de bună, cât poate fi îmbunătățită această relație? Ce se poate face?

Sergiu I.  Stănilă: Evident că teme de acest gen sunt foarte utile pentru profesia de avocat și abordarea lor cu participarea factorilor din ambele tabere, ca să spun așa, adică și reprezentanți ai instituțiilor statului, cât și reprezentanți ai UNBR și ai barourilor nu face altceva decât să contribuie în mod pozitiv la obținerea unor rezultate pe care toți ni le dorim. Singura problemă este ca aceste dezbateri să se transforme sau să își producă consecințe care să ajute, până la urmă, avocatul și profesia de avocat să reglementeze, într-un cadru foarte clar, relația avocatului cu statul.

Nicolae Cîrstea: în interiorul profesiei de avocat nu se duce lipsă de subiecte fierbinți, ca să le spunem așa. Au fost în anii trecuți acest secret profesional, avem acum, iată, un subiect mult mai fierbinte – tabloul acesta de recomandare a onorariilor minimale. Care este opinia dumneavoastră în legătură cu această recomandare a tarifelor propuse de UNBR?

Sergiu I.  Stănilă: Particip la ședințele Consiliului UNBR abia din decembrie 2016, moment de la care am dobândit calitatea de membru al acestui organ de conducere al UNBR, al avocaților, însă pot să vă spun că la nivel național avocații și-au dorit un tablou al onorariilor minimale și în perioada în care nu l-am avut, am avut de suferit. Evident că adoptarea unui asemenea tablou al onorariilor minimale este un pas important înainte, este un pas pozitiv în reglementarea și desfășurarea profesiei de avocat. Nu putem avea pretenția ca el să fie perfect de la început, dar aplicarea acestui tablou de onorarii minimale la nivelul întregii țări, fiecărui barou și zonă până la urmă chiar și economică, a României, va genera perfecționarea lui pe viitor.

Nicolae Cîrstea: Vă mulțumesc d-le decan și vă doresc succes în activitatea dumneavoastră!

La nivel național, avocații și-au dorit un tablou al onorariilor minimale was last modified: octombrie 3rd, 2017 by Sergiu I. Stănilă

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Sergiu I. Stănilă

Sergiu I. Stănilă

Este doctor în drept, lector universitar titular în cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității de Vest Timișoara, decanul Baroului Timiș și practician în insolvență.
A mai scris: