La mulţi ani, România!

1 dec. 2016
6 voturi, medie: 3,00 din 56 voturi, medie: 3,00 din 56 voturi, medie: 3,00 din 56 voturi, medie: 3,00 din 56 voturi, medie: 3,00 din 5 (6 votes, average: 3,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1308

An de an sărbătorim Ziua Națională a României.

Pentru unii e ziua paradelor militare, a discursurilor profund naționale, a rememorării actului Marii Uniri, a lansărilor de carte și a talk-show-urilor televizate.

Disputele politice sterile, discursurile mai mult sau mai puțin antiromânești, prilejuite de această zi, aruncă o umbră asupra acestei zile sfinte a poporului român. Ziua de 1 Decembrie nu este doar o zi liberă din calendar, prilej de vacanță. Este o zi pe care ar trebui să o purtăm în inima noastră.

Uităm că, de fapt, 1 Decembrie este o icoană a sufletului românesc.

În această zi, pe 1 Decembrie 1918, acum aproape 100 de ani, Adunarea Națională de la Alba Iulia, constituită din 1228 de delegați și sprijinită de peste 100.000 de români veniți din toate colțurile Ardealului și Banatului, a adoptat o Rezoluție prin care s-a consfințit unirea tuturor românilor din Banat și din Transilvania cu România. Era o năzuință de veacuri a poporului român de a fi împreună.

Marea Unire a fost un moment în care am putea spune că Dumnezeu și-a întors fața către români.

Campanie Craciun UJmag 2020

Nici partizanii Antantei, nici cei ai Puterilor Centrale nu au anticipat cele două evenimente, care au marcat istoria Europei: Revoluția din Rusia și destrămarea monarhiei austro-ungare. Aproape simultan, toate provinciile românești au intrat în frontierele Vechiului Regat.

Adunarea de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 este un model al dăruirii românilor, al voinței  acestora, al credinței în idealul sfânt al Unirii.

1 Decembrie 1918 nu este doar o simplă fluturare de steag românesc în inima Transilvaniei, la Alba Iulia, ci un moment de redeșteptare națională, un moment de răscruce, de unde destinul românilor s-a scris altfel.

Împlinim curând 100 de ani în care românii au revenit acasă și în Maramureș și în Ardeal și în Banat. Împlinim 100 de ani de când suntem  acasă oriunde în România.

Se pot scrie mii de cuvinte frumoase despre România. Se pot rememora clipe unice din viața fiecăruia dintre noi, trăite aici, în România.

Indiferent cărei etnii aparținem, indiferent cât de aproape sau cât de departe trăim de România, dacă ar fi să facem un inventar al prezenței României în viața fiecăruia dintre noi, sunt mult mai multe lucruri care ne leagă de această țară și de oamenii ei, decât cele care ne despart.

România e cu adevărat o gură de rai pe un picior de plai. Sunt atâtea locuri minunate în România, atâtea obiceiuri și tradiții unice în lume, atâți oameni frumoși, suflete curate, oameni buni ca pâinea caldă. România este o țară de poveste și merită o sărbătoare înălțătoare.

La mulți ani, România!

Cred că e timpul să învățăm să te iubim mai mult. Să te prețuim, să te înțelegem…

La mulți ani, România! was last modified: decembrie 1st, 2016 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter