Laura Codruța Kövesi se declară revoltată de adoptarea O.U.G. de modificare a codurilor penale

1 feb. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1891

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

👍Vezi și: Codul penal – modificări (O.U.G. nr. 13/2017)

Original Black Friday pe UJmag.ro!

👍Vezi și: Codul de procedură penală – modificări (O.U.G. nr. 13/2017)

În data de 1 februarie 2017, procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kövesi, a declarat pentru postul TV Digi24 că lupta anticorupție va fi lipsită de eficacitate, dacă intră în vigoare ordonanța de urgență privind modificarea Codului Penal, așa cum a fost adoptată în data de 31 ianuarie 2017 de către Guvern.

Procurorul-șef al DNA s-a declarat revoltată de faptul că a primit proiectul de modificare ieri, la ora 19:00, pentru ca DNA să își exprime un punct de vedere, iar că în timp ce lucra la el, proiectul a fost adoptat în toiul nopții.

Avem peste 440 de articole în Codul penal, ordonanța modifică 4 articole. În ce constă urgența? Deciziile Curții Constituționale la care se face trimitere în nota de fundamentare nu au legătură cu modificările privind pedeapsa, cu cele privind favorizarea infractorilor, cu modificările care prevăd că persoanele care adoptă sau aprobă sau emit acte normative nu vor mai răspunde penal. Nu există niciun fel de legătură”, a mai spus Laura Codruța Kövesi.

De azi-noapte, fiecare zi e un risc major pentru sistemul de justiție. În fiecare zi ne putem trezi că sunt modificate competențe, proceduri, statutul magistraților”, a adăugat ea.

La întrebarea dacă este vorba despre o lege „cu dedicație”, șefa DNA a răspuns că da, pentru că modificările vizează exonerarea de răspundere penală a tuturor funcționarilor publici de rang înalt și mediu – funcționari din Parlament, membri ai guvernului, toți cei care sunt abilitați să adopte legi, O.U.G., decizii locale.

Kövesi amintește că instituțiile europene au făcut apel la continuarea luptei anticorupție în România, inclusiv prin intermediul celui mai recent raport MCV, publicat săptămâna trecută.

„Raportul Comisiei Europene a fost clar. Lupta anticorupție trebuie să continue. Adoptarea modificărilor va lipsi de relevanță lupta anticorupție. Și asta se vede și din afara țării”, a spus șefa DNA.

Sursa informației

👍Vezi și Avocatul Poporului susține că poate ataca la Curtea Constituțională O.U.G. de modificare a codurilor penale, doar peste 10 zile

Laura Codruța Kövesi se declară revoltată de adoptarea O.U.G. de modificare a codurilor penale was last modified: februarie 1st, 2017 by Universul Juridic
Conferintele Video Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter