Kiril Atanasov Gruev: Influenţa sistemului european şi influenţa altor barouri europene ne-au ajutat să fim independenţi

26 mai 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 536

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nicolae Cîrstea: Domnule Decan, ne bucurăm să vă întâlnim astăzi la această conferință desfășurată la Craiova despre independența avocaților.

Inteligența artificială în materie penală

Kiril Gruev: Și eu mă bucur să fiu aici, la această conferință, care este foarte interesantă pentru barourile din Bulgaria și în special pentru Baroul Vidin. Vreau să mulțumesc Baroului Dolj pentru invitația care ne-a prilejuit participarea la această conferință.

Nicolae Cîrstea: Independența avocaților este o temă importantă în ultimul timp în mass-media românescă. Cum sunt lucrurile la dumneavoastră, în Bulgaria, din acest punct de vedere, al independenței avocaților?

Kiril Gruev: Opinez că legislația bulgară este în acord cu cea europeană. Toate standardele asociațiilor internaționale ale barourilor și toate standardele privind independența avocaților și-au găsit reglementarea în legislația noastră, îndeosebi în noua Constituție, din 1991 și în Legea Avocaturii. Toate principiile europene au fost introduse în legislația noastră și garantează independența avocaților bulgari.

Nicolae Cîrstea: Din acest punct de vedere, al independenței avocaților, ați resimțit că intrarea în Uniunea Europeană a Bulgariei, ca și a celorlalte țări, inclusiv a României, oferă o garanție superioară privind independența avocaților?

Kiril Gruev: Da, da. Cred că dacă standardele europene nu ar fi aplicate, dacă Bulgaria, în caz particular, nu ar devenit membru al Uniunii Europene, cred că aceasta nu s-ar fi întâmplat sau independența avocaților ar fi fost mai firavă. Dar influența sistemului european și influența altor barouri europene ne-au ajutat să fim independenți și să fim așa cum suntem acum.

Nicolae Cîrstea: Prezența dumneavoastră, domnule decan, la această conferință desfășurată la Craiova nu este întâmplătoare. Știu că aveți un proiect pe fonduri europene pe care îl implementați împreună cu Baroul Dolj. Dați-ne câteva detalii, vă rugăm.

Kiril Gruev: Da, implementăm un proiect împreună cu Baroul Dolj, Craiova, în valoare de circa 430.000 euro. Ambele barouri participă și vizează educația juridică, cursuri de limbă și bune practici. Cred că este un proiect foarte util, fiindcă prin acest proiect putem îmbunătăți calitatea serviciilor avocaților, dar nu este destinat numai avocaților, ci și altor persoane implicate în aplicarea legii. Vom ajuta mediul de afaceri să își găsească sprijin. Este un proiect foarte important, întrucât implementarea lui reprezintă o premieră pentru un barou din Bulgaria. Suntem primul barou din Bulgaria care se angajează într-un asemenea proiect. Vreau să le mulțumesc colegilor din Baroul Dolj, alături de care implementăm acest proiect și sper să îl ducem la capăt cu bine. Uniunea Barourilor din Bulgaria ne acordă tot sprijinul necesar pentru a finaliza proiectul cu succes.

Nicolae Cîrstea: Mulțumesc, domnule decan și vă doresc succes în apărarea independenței avocaților din baroul dumneavoastră, dar succes și în implementarea acestui proiect pe fonduri europene pe care îl aveți împreună cu Baroul Dolj.

Kiril Gruev: Și eu vă mulțumesc pentru această oportunitate. Sunt convins că vom finaliza cu bine proiectul nostru și vă urez, la rândul meu, succes.

Kiril Atanasov Gruev: Influența sistemului european și influența altor barouri europene ne-au ajutat să fim independenți was last modified: mai 26th, 2017 by Kiril Atanasov Gruev
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter