Kim Jong Un, declarația anului: „Nu există niciun motiv să ne luptăm între noi – suntem o singură naţiune”

30 apr. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 263

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Kim Jong Un, declarația anului: „Nu există niciun motiv să ne luptăm între noi – suntem o singură națiune”.

Întâlnirea dintre președinții Coreei de Nord și a celei de Sud pare să fie cel mai important moment politic al acestui început de an.

Summer Black Friday pe UJmag.ro

„«Cele două Corei vor încerca în acest an să pună permanent capăt războiului, conform comunicatului comun publicat vineri, la finalul unui summit istoric, la 65 de ani după conflictul care s-a încheiat cu un armistițiu, și nu cu un tratat de pace», relatează AFP”, citată de Cotidianul.

„Coreea de Sud și Coreea de Nord vor încerca să se întâlnească cu SUA și, posibil, și cu China – ambele semnatare ale armistițiului – «pentru a declara sfârșitul războiului și pentru a stabili un regim de pace permanent și solid», se arată în textul declarației comune. Cele două Corei au anunțat, de asemenea, că liderul de la Seul, Moon Jae In, va efectua, în acest an, o vizită la Phenian. Moon se va deplasa în capitala nord-coreeană în toamnă, se menționează în declarația comună, făcută publică după întâlnirea dintre Moon Jae In și liderul nord-coreean, Kim Jong Un, în satul Panmunjom, locul unde a fost semnat armistițiul de după Războiul din Coreea (1950-1953)”, mai scrie Cotidianul.

Fără precedent, și aproape imposibil de anticipat, a fost declarația lui Kim Jong Un din timpul summitului: „Nu există niciun motiv să ne luptăm între noi – suntem o singură națiune”.

„«Președintele american, Donald Trump, a salutat, vineri, întâlnirea dintre liderul nord-coreean, Kim Jong Un, și președintele sud-coreean, Moon Jae-in, recunoscând acest summit istoric, chiar dacă a exprimat dubii cu privire la cât de mult ar putea dura diplomația pozitivă», informează Reuters, AFP și dpa”, citate de Agerpres.

„«După un an furios, cu lansări de rachete și teste nucleare, o întâlnire istorică dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud are acum loc. Se întâmplă lucruri bune, însă doar timpul va arăta!» (urmările acestora), a scris Donald Trump într-o postare pe contul său de Twitter. «Războiul coreean se va termina!», a continuat el apoi, într-o altă postare, adăugând că SUA «ar trebui să fie foarte mândră de ceea ce se întâmplă acum în Coreea!»”, mai notează AFP, citată de Agerpres.

„Kremlinul a salutat, vineri, «veștile foarte pozitive», în urma summitului și întâlnirii dintre liderul nord-coreean, Kim Jong Un, și președintele sud-coreean, Moon Jae In, informează AFP. Președintele rus, Vladimir Putin, «a subliniat, în repetate rânduri, că o reglementare viabilă și stabilă a situației în Peninsula Coreeană nu se poate baza decât pe un dialog direct», a evocat el. «Și, astăzi, vedem că acest dialog direct a avut loc și deschide anumite perspective», a subliniat Peskov, calificând drept «foarte pozitiv faptul că cei doi lideri s-au întâlnit, precum și rezultatele negocierilor lor»”, mai notează Agerpres.

„«China aplaudă etapa istorică în care au intrat cei doi lideri. Admirăm curajul și hotărârea politică de care ei au dat dovadă», a declarat, într-o conferință de presă, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe chinez, Hua Chunying”, citată de EuropaFM.

O reacție asemănătoare, a avut și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

„«Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a salutat întâlnirea «încurajatoare» între liderul nord-coreean, Kim Jong Un, și președintele sud-coreean, Moon Jae-in, subliniind, totodată, că mai sunt încă multe lucruri de făcut», informează AFP”, citată de Agerpres.

„«Cel mai important lucru este, astăzi, de a ne exprima bucuria pentru faptul că ei, liderii celor două Corei, s-au întâlnit și, chiar dacă mai e încă un drum lung de parcurs înainte de a ajunge la o soluție completă pentru criza (coreeană) și pentru problemele pe care le vedem în peninsula coreeană, cred că aceasta este o etapă foarte importantă», a comentat Stoltenberg”, mai scrie Agerpres.

Pentru Japonia, summitul coreean este un prim pas spre pace și securitate în zonă.

„«Prim-ministrul Shinzo Abe a declarat, vineri, că Japonia salută summitul dintre liderii Coreei de Nord și de Sud, ca un pas pozitiv, și că așteaptă ca Phenianul să ia măsuri concrete pentru a-și respecta promisiunile», informează Reuters”, citată de Agerpres.

„Japonia va rămâne în contact strâns cu Statele Unite și Coreea de Sud, în legătură cu Coreea de Nord, a mai spus Abe, adăugând că Tokyo «nu este absolut deloc» lăsat în afara procesului de denuclearizare. Liderii nord-coreean și sud-coreean, Kim Jong Un și Moon Jae In, au anunțat că vor urma întâlniri trilaterale cu Statele Unite și că, reuniuni implicând cele două Corei, Statele Unite și China, sunt de asemenea posibile”, mai scrie Agerpres.

Cele două state coreene deschid drumul dialogului, care ar putea duce la unirea celor două țări și apariția unei noi forțe economice mondiale.

Seară frumoasă!

Kim Jong Un, declarația anului: „Nu există niciun motiv să ne luptăm între noi – suntem o singură națiune” was last modified: aprilie 29th, 2018 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter