JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Venit net anual. Calculul acestuia în funcţie de opţiunea expresă a contribuabilului

24 apr. 2012
Vizualizari: 92
  • C. fisc.: art. 62 alin. (2) şi (3)
  • C. fisc.: art. 82
  • H.G. nr. 44/2004: pct. 138

Stabilirea venitului net anual estimat nu se poate face decât prin raportare la dispozițiile art. 62 alin. (2) C. fisc., coroborate cu cele ale pct. 138 din H.G. nr. 44/2004 privind normele metodologice de aplicare, acestea din urmă prevăzând în mod expres că venitul net se determină ca diferență între sumele reprezentând chirie și cota de cheltuială forfetară de 25%, reprezentând cheltuieli deductibile aferente venitului, cu excepția prevederilor art. 62 alin. (3) C.fisc., unde se prevede posibilitatea opțiunii contribuabililor pentru determinarea venitului net în sistem real, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă.

(Curtea de Apel Timișoara, s. I civ., decizia nr. 1027 din 24 aprilie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Venit net anual. Calculul acestuia în funcție de opțiunea expresă a contribuabilului was last modified: noiembrie 15th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.