JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Venit din cedarea folosinţei bunurilor. Contract de comodat. Contravaloare facturi energie electrică

28 sept. 2012
Vizualizari: 79
  • art. 82
  • Legea nr. 571/2003: art. 61

Veniturile din cedarea folosinței bunurilor, obținute de către proprietar, altele decât veniturile din activități independente, se supun dispozițiilor Codului de procedură fiscală în ceea ce privește plata impozitului.
Organul fiscal a interpretat conținutul contractului de comodat din cauză ca fiind o activitate independentă care, potrivit art. 82 din Legea nr. 571/2003, conduce la obligativitatea efectuării în cursul anului de plăți anticipate cu titlu de impozit. Or, din probatoriul administrat, Curtea constată că nu ne aflăm într-o asemenea ipoteză, respectiv a unei activități independente din care contestatorul să realizeze venituri.

(Curtea de Apel Pitești, secția a II-a civilă, decizia nr. 2010 din 28 septembrie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Venit din cedarea folosinței bunurilor. Contract de comodat. Contravaloare facturi energie electrică was last modified: noiembrie 28th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.