JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Uzucapiune. Încadrarea criticilor recurenţilor în conţinutul motivului de recurs adecvat. Stabilirea cadrului procesual în funcţie de conţinutul cererii de chemare în judecată

21 iun. 2019
Vizualizari: 71
  • NCC: art. 36 art. 458 art. 489 alin. (2) art. 488 pct. 5

Potrivit art. 36 NCC, calitatea procesuală rezultă din identitatea dintre părți și subiectele raportului juridic litigios, astfel cum acesta este dedus judecății, iar existența sau inexistența drepturilor și a obligațiilor afirmate constituie o chestiune de fond. Rezultă, așadar, din această normă procesuală că, în cadrul unui litigiu, atât calitatea procesuală activă cât și calitatea procesuală pasivă se determină prin raportare la subiectele raportului juridic litigios, astfel cum a fost acesta conturat prin cererea de chemare în judecată, această din urmă cerere fiind actul de procedură ce determină cadrul procesual în care se va derula litigiul.

(Curtea de Apel București, s. a IV-a civ., decizia nr. 524 din 21 iunie 2019 )


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Uzucapiune. Încadrarea criticilor recurenților în conținutul motivului de recurs adecvat. Stabilirea cadrului procesual în funcție de conținutul cererii de chemare în judecată was last modified: martie 13th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.