JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ TVA. Facturi emise de societăţi neplătitoare de TVA, de societăţi declarate inactive prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, de societăţi care aveau activitatea suspendată sau de societăţi radiate

21 dec. 2011
Vizualizari: 87
  • C. fisc.: art. 11 alin. (1^2)
  • C. fisc.: art. 125^1 pct. 18
  • C. fisc.: art. 127 alin. (1)
  • C. fisc.: art. 145 alin. (2) lit. a)
  • C. fisc.: art. 146 alin. (1)
  • C. fisc.: art. 155
  • H.G. nr. 44/2004

Odată declarat inactiv un contribuabil, acesta nu mai poate efectua operațiuni comerciale care să producă consecințe fiscale, inclusiv sub aspectul deductibilității TVA-ului achitat de către dobânditor (beneficiar).
În ce privește operațiunile efectuate cu contribuabili care nu au calitatea de plătitori de TVA potrivit art. 152 din Legea nr. 571/2003, nu se poate reține obligația reclamantei de a efectua verificări cu privire la calitatea de plătitor de TVA a fiecăruia dintre contribuabili cu care intră în raporturi contractuale, de vreme ce înscrisurile prezentate atestă atare calitate, analizarea calității de document justificativ a facturilor emise de asemenea persoane fiind cerința legală pentru aplicarea art. 146 C.fisc.

(Curtea de Apel Pitești, s. a II-a civ., de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 2844 din 21 decembrie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ TVA. Facturi emise de societăți neplătitoare de TVA, de societăți declarate inactive prin ordin al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală, de societăți care aveau activitatea suspendată sau de societăți radiate was last modified: iulie 29th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.