JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Trafic de minori

26 iun. 2012
Vizualizari: 135
  • (2) şi (3)
  • art. 12 alin. (1) şi (2) lit. a)
  • art. 13 alin. (1)
  • Legea nr. 678/2001: art. 2 pct. 2 lit. e)

Recrutarea, transportarea și găzduirea unei persoane minore, prin amenințare, violență și înșelăciune, de către două sau mai multe persoane împreună, în scopul exploatării persoanei minore, victima fiind obligată să cerșească, să spele parbrize ale autoturismelor aflate în trafic și să săvârșească infracțiuni de furt din magazine, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de trafic de minori prevăzută în art. 13 alin. (1), (2) și (3) raportat la art. 12 alin. (1) și (2) lit. a) din Legea nr. 678/2001, fiind îndeplinite și condițiile art. 2 pct. 2 lit. e) din Legea nr. 678/2001 privind efectuarea unor activități prin care se încalcă drepturi și libertăți fundamentale ale omului.

(I.C.C.J., secția penală, decizia nr. 2248 din 26 iunie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Trafic de minori was last modified: iunie 23rd, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.